Najpre nam recite kako ste i zašto odabrali baš IT sektor za svoj karijerni pravac?

Privukla me je energija zaposlenih prve kompanije u kojoj sam se zaposlila, a zadržao me je entuzijazam i prilika da radim sa pametnim, uspešnim i obrazovanim ljudima. U ovoj industriji svakog dana učite nešto novo, a to se zatim višestruko vraća kroz karijeru. 

Kako je izgledao vaš razvojni put i samo osnivanje Omnes Group, firme za regrutovanje inženjera i digitalnih talenata? 

Moram da napomenem da sam počela od slabije plaćenih poslova, radila sam u radnji sa kineskom robom, zatim u tržnom centru. Sve češće se sa setom prisećam toga, tek sada razumem koliko su mi značili ti poslovi. Prvi sledeći posao je bio na poziciji Office Assistant upravo u ovoj industriji, a nedugo zatim sam se usmerila ka poslovima regrutovanja i ljudskim resursima. Omnes je nastao iz želje da razvijam svoje usluge i proizvode koji će pomoći da obe strane u procesu zapošljavanja budu zadovoljne. Danas je Omnes registrovan u 2 zemlje i paralelno razvijamo svoje proizvode i poslovanje u drugim delatnostima. 

Koliko je bilo teško usuditi se da u glavnom gradu započnete nešto novo i drugačije?

Uvek je teško izaći iz zone komfora, naročito kada su u pitanju egzistencijalni strahovi. Srbija nije idealno okruženje za pokretanje biznisa, ali ova industrija vam pruža mogućnost da radite iz Srbije za bilo koje drugo tržište. Svodi se na to da morate verovati u ono što radite, šta god to bilo. 

Sve više mladih odlazi iz Srbije, zašto ste vi odlučili da ostanete u Beogradu, poznatom i kao #gradmladih?

Negde verujem da granice više nisu toliko bitne, ali je bitno imati gde da se vratite, svoju “bazu”. Jako je bitno da razvijate kontakte van Srbije, bitno je da putujete i učite na tim putovanjima - ali nije neophodno da ostanete tamo negde. Verujem da je tačno ono mišljenje da Beograd i svi oni koji žive u njemu razviju posebnu vezu. Još uvek odahnem kada se vraćam u Beograd, tu sam odrasla i to je najsigurnije mesto za mene. Nazovimo to beogradski sindrom, zato sam ostala. 

Kako uspeti i opstati u glavnom gradu? 

Svaka karijera je različita, poimanje uspeha je različito. Povezivanje sa drugim profesionalcima je naročito važno, grupama koje imaju slična interesovanja vašim. Ukoliko želite posao u IT sektoru, potrebno je da se povežete sa zajednicama shodno vašoj sferi interesovanja. Rekla bih da je ovo industrija u kojoj se ceni više znanje nego diploma, pa verovatno zato ostavlja najviše prostora za napredak. 

Sa kojim preprekama se žene susreću u IT-u jer se ovaj posao vezuje uglavom za muškarce. Jesu li žene i dalje u manjini i da li ste se ikada susreli sa nekim predrasudama? 

Žena manjka na inženjerskim pozicijama i u ulogama samostalnih preduzetnica. Tokom prethodne 4 godine je pokrenuto nekoliko inicijativa u zajednici kako bismo zainteresovali mlađe generacije žena da se odluče za studije u informatičkim oblastima. Ove godine vidimo pomak, naročito po podacima ETF-a gde je zabeležen porast u broju upisanih studentkinja na program softverskog inženjerstva u odnosu na 2013. godinu. Ne nailazim na predrasude u našoj industriji, ali sredina u kojoj živimo često nije navikla na žene u ovakvim ulogama. Žene se smeštaju u tradiocionalne kalupe, pa se ljudi iznenade kada odstupate od njih. Pokrenula sam firmu sa 25 godina i nekada godine znaju da budu veća prepreka nego pol. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...