Kako ste došli na ideju da napravite Zobalice i recite nam nešto više o njima?

Nekako spontano, kako sam ceo život u sportu, takmičila sam se godinama u tekwondou, u reprezentaciji, zatim studirala i završila DIF, oduvek me je zanimala i ishrana, dosta sam čitala i isprobavala svašta. Shvatila sam da su biljke i prirodna hrana nešto što je najzdravije, najmoćnije i najbolje „radi“. Razne semenke i zrnevlje jela sam oduvek i sama, a i pravila ih svojim ukućanima. Izdvojila se jedna kombinacija koja je bila super ukusna i zdrava, a koja je kasnije postala naš prvi proizvod i nazvana je Zobalice. Ime im je dao moj momak, a zobalice su miks 7 sirovih semenki i orašastih plodova, samlevenih, bogate su svim korisnim nutrijentima, od aminokiselina, preko omega zdravih masti, do antioksidanasa vitamina, minerala i vlakana. Sadrže badem, indijski orah, seme konoplje, bundevu, suncokret, susam i lan. Lako se koriste, praktične su i odmah spremne da ih ubacite ili u blender odnosno smuti, ili ih pospete preko salate, voća, idu i u jogurt, kiselo mleko. Super su pre treninga, posle, kad god.

Da li ste se plašili da nećete uspeti i da ljude neće zanimati zobalice, pošto nismo baš nacija koja voli zdravo da se hrani?

Naravno da jesam, ali moj momak me je hrabrio od početka. Nama su se mnogo dopale, jeli smo ih stalno, super smo se osećali, znali smo da su dobre i kvalitetne, ali nisam imala predstavu kako će drugi ljudi reagovati.

Da li je bilo teško pokrenuti svoj posao u glavnom gradu?

Do svoje desete godine živela sam u Istri u Puli, tamo sam i rođena, ali u Beogradu sam već dugo, tako da meni ovo nije glavni grad nego moj grad, a to je ipak lakše, jer svako u svom mestu ima najviše ljudi, poznanika, prijatelja koji ti mogu pomoći na različite načine. Zobalice smo prvo mi sami jeli, zatim smo ih poklanjali prijateljima i dobijali super komentare. Prvo sam mislila da to govore jer ne žele da me uvrede, ali onda su počeli da traže još i to da im prodam, pa se tako, malo-pomalo, širio taj krug. Prijatelji prijatelja, kupovali su moji klijenti kojima držim treninge, zatim sam otvorila fejsbuk stranicu... I kada su počeli da se javljaju prvi nepoznati ljudi, koji su poručivali zobalice, pa sam odlučila da otvorim firmu, pridružio mi se momak, tako da smo zajedno u tome sada. Radimo oboje i kao menadžeri, direktori i kao radnici u fabrici . On je više za prodaju, ja za proizvodnju, a u kreativnom delu smo uvek zajedno.

Vaš glavni posao je posao fitnes trenera. Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Radni dan je „šaren“, nije uvek isto. Držim individualne treninge u teretani, dogovaram se sa klijentima oko termina, ali uglavnom radim rano ujutru pa do podneva, onda sledi mala pauza, pa opet od pet, kad ljudi završe svoje poslove, treniraju. Tako da u toj „pauzi“ ili razvozimo zobalice, ili se prave, ili se ide u neku nabavku. Naravno, mora se naći vremena i za kaficu i relaks.

Živite i hranite se zdravo, dopuštate li sebi nekada i „grešne“ zalogaje?

Naravno, trudim se da što više bude zdrave hrane, ali nekad ne mogu da odolim čokoladi. Baš iz tog razloga napravili smo još jedan proizvod, zdravu čokoladicu sa zobalicama, sirovi bar, da možemo lepo i to da jedemo, bez griže savesti.

Nastavak na sledećoj strani...