Kada alarm na mobu zazvoni da nas podseti da je 13 časova i da je vreme za pauzu za ručak, uglavnom planiramo da izletimo iz kancelarije da bismo pozavršavali neke posliće ili, možda čak otišli u teretanu, ali vrlo često (gotovo uvek) nam se ti planovi izjalove.

Bilo da su u pitanju loši vremenski uslovi ili se velikom brzinom približava kranji rok za predaju projekta (Cosmo zna kako se osećate!), prosto ponekad nije moguće izaći iz kancelarije kada dođe vreme ručka. Ali, ne bojte se - svideće vam se ono što smo pripremili za vas.

Stvari zbog kojih kažete „Jooj, kako slatko!“

Ako u životu postoji nešto medenije od štenaca ili mačića, recite nam odmah. Ne mislimo pod ovim da dovedete u kancelariju celo leglo, već se uputite na sajt Explore.org, gde možete da gledate životinje uživo, posredstvom kamere. Ima svega - od medveda na Aljasci koji love lososa, preko nilskih konja na pojilu u Keniji, do novorođenih maca i kuca koji bezbrižno dremaju u SAD. Ponešto za sve ljubitelje životinja!

Cosmo savet: Izgubile smo sate i sate na ovom sajtu, tako da pazite na vreme.

Kolač u šolji? Moguće!

Sad ozbiljno, kome još ne prija nešto slatko kada je dan tmuran ili stresan. Ne samo da je pravljenje kolača u šolji izrazito lako, već će vas odvući od stola na nekoliko minuta, plus će vam skrenuti pažnju na nešto što nema veze sa poslom.

U veliku šolju dodajte četiri supene kašike za brzo testo (šolja brašna, 1 i po kafena kašičica praška za pecivo i pola kašičice soli) plus po dve kašike šećera i kakaoa. Ovo sve dobro umešajte, a onda dodajte i jaje u smesu. Dodajte tri kašike mleka, tri kašike biljnog ulja i pola kašike ekstrakta vanile. Dodajte jednu kašiku čokoladnih mrvica i stavite u mikrotalasnu na tri minuta. To je to. Zavalite se i uživajte.

(Tagujte nas na Instagramu ako rešite da isprobate ovaj recept, jedva čekamo da vidimo vaše slike!)

Zabranjene teme: 8 tajni koje nikako ne treba da kažete kolegama na poslu  

Praktikujte origami meditaciju

Da li ste nekad pokušali da meditirate na radnom mestu? Čak i kada stavite slušalice, čućete tastature, žamor i muziku kako dopiru iz pozadine. Zato, umesto meditacije, zašto ne biste probali origami? Ova drevna veština savijanja papira pomaže da se opustite, koncentrišete i poboljšate pamćenje. Takođe je pokazano da ima iste mindfulness efekte kao i meditacija.

Cosmo savet: Nađite neku knjigu koja će vam dati instrukcije korak po korak. Na kraju krajeva, uvek možete da ukrasite radni sto svojim origami kreacijama.

Slušajte podcast

Ponekad, kada dođe vreme pauze, dođe vam da pobegnete. Kada su u pitanju podcasti, možete da odlutate gde god poželite.

Istraživanja pokazuju da ih oko 35% milenijalaca redovno sluša, tako da ako do sada niste, možete da počnete da slušate famozni Serial za koji kažu da je prvi podcast koji je ovaj medijum učinio kul i zanimljivim, kao i mnoge druge, zavisno od vaše sfere interesovanja.

Cosmo savet: SuperSoul Conversations Opre Vinfri donose mir čak i kada je opšte stanje panike na radnom mestu.

Vežbajte za radim stolom

Prema publikaciji Harvard Health, preterano sedenje dovodi do raznih bolesti - od osteoporoze, preko srčanih problema do dijabetesa. Tako da, ako se desi da ste zaglavljeni na radnom mestu za vreme pauze, ustanite! A kad se već pokrenuli, pokrenite ciljano i cirkulaciju - u narednih 10-ak minuta  uradite sledeće serije: 15 čučnjeva, 10 iskoraka, 10 sklekova, 20 skokova i radite izdržaj 45 sekundi.

Naučite jezik

Ovo stoji na gotovo svakoj listi naših novogodišnjih želja, ali nikako da se nakanimo da to zaista i uradimo. Stoga, zašto ne biste iskoristili pauzu za ručak da zaista najzad i počnete? Super je to što ne morate uopšte da napuštate svoj sto jer zahvaljujući gomili aplikacija savladavanje novog jezika je lako kao uno, dos, tres. Nama se dopada aplikacija Duolingo - besplatna je i u ponudi ima 23 jezika. Ova aplikacija takođe čini učenje zabavnim jer ima gomilu igrica i društvenih grupa u okviru kojih možete da se uzajamno ohrabrujete i pomažete dok uvežbavate i testirate svoje novo znanje.