Bilo da tek započinjete svoju karijeru ili ste već dugogodišnja radnica, ponekad je zaista potrebno da zastanete i zapitate se da li ste na pravom mjestu. Ako niste zadovoljne trenutnim poslom, a jedino što vas zadržava je plata, vreme je da napravite neke promene. 

Evo koje stavke treba da uzmete u obzir pre nego donesete svoju odluku. 

Vođstvo firme u kojoj se nalazite

Menadžment firme koji podstiče svoje zaposlene da razvijaju svoja znanja i napreduju je ključan je za dobrobit radnog mesta i zadovoljstvo radnika. Ako nikako niste zadovoljne svojim nadređenima i smatrate kako ne cene vaš rad i ne ostavljaju mesta da napredujetr, vreme je da ponovno preispitate lične vrednosti i razmislite o ažuriranju svoje radne biografije. 

Organizacija firme u kojoj radite

Ako se vaše vrednosti i stavovi ne podudaraju s onima koje zastupa firma za koju radite, to je veliki problem koji vam iz dana u dan stvara nezadovoljstvo i stres. Raditi ono što volite i podržavate je osećaj koji ne smete sebi uskratiti. 

Posao vam više nije izazov

Niste zainteresovane za svoj posao i potpuno vam je dosadan i beznačajan? Vreme je da razmislite ne samo o menjanju radnog mesta, već i profesije. Uvek se možete obratiti službama koje sprovode stručno savetovanje kako bi vas usmerile ka putu koji bi vama mogao više da odgova i ispunjava vas. 

Izvor: Index Rouge