Ako ste pomislile da ste među retkim ženama koje ne vole svoj posao - varate se. Naime, istraživanja su pokazala da je više od polovine žena širom sveta nezadovoljno svojim poslom, primanjima, kolegama i ostalim segmentima koji sačinjavaju poslovnu svakodnevicu. Neki poslovi jednostavno ne zadovoljavaju naše ambicije i ne vidimo mesta napretku. Ipak, ako otkaz ili menjanje posla nisu opcija, pokušajte primeniti sledećih 5 saveta kako biste svoje radno okruženje učinili što podnošljivijim ili čak vrlo prijatnim: 

Prestanite da ogovarate s kolegama

Svesni smo činjenice da je svakome potreban izduvni ventil kako bi odahnuli od nakupljenog stresa. Međutim, ogovaranje nadređenih ili drugih kolega toksično je i prvenstveno loše za vas. Ako baš ne možete izdržati da se nekome požalite, razgovarajte s prijateljicom koja nije ni na koji način povezana s vašim poslom i vašim radnim mestom. Ogovaranje s kolegama i učestali pesimistični razgovori ugasiće vašu volju i želju za napretkom, a i postaćete ogorčeni i napeti jer bi vaše loše mišljenje o nekome moglo izaći na videlo u svakom trenutku. 

Razmislite o pozitivnim stranama vašeg posla

Možda nije riječ o poslu iz snova, ali sigurno postoji razlog, osim finansijskog, zbog kojeg ste se odlučili upravo za taj posao. Možda vaša najbolja prijateljica radi u zgradi pored, možda vam je za oko zapeo zgodni dostavljač... Razmislite dobro i na komad papira napišite sve dobre stvari koje vam je doneo posao koji trenutno radite. 

Nagradite se

Izazovite same sebe da se čitavu nedelju nijednom ne požalite na svoj posao ili kolege. Svako veče pre spavanja razmislite zbog čega ste zahvalne. Ako uspešno obavite ovaj mentalni trening, nagradite se jednim opuštajućim spa danom kod kuće ili torbicom koju gledate u izlogu već nedeljama. 

Nastavak na sledećoj strani...