Većini nas je dobro poznato: „A da li vi imate nešto nas da pitate?“Da li obično samo nervozno odmahnete glavom? E pa, tokom narednog intervjua nećete to uraditi. Nećete jer ćete biti naoružani neophodnim informacijama o poziciji za koju ste se prijavili, a oštroumna pitanja koja ćete postaviti osobama koje vas intervjuišu pokazaće koliko želite (i treba) da budete novi član njihovog tima. „Razgovor za posao je dvosmerna ulica“, kaže Džesika O’Gorman, menadžer za zapošljavanje kompanije Uber za Bliski istok i Aziju. „Da, istina je da je kompanija ta koja procenjuje da li biste joj odgovarali, ali istovremeno i vi bi trebalo da radite isto to. Posle svakog intervjua za posao trebalo bi da osećate da ste stekli vredne uvide po pitanju svoje pozicije i kompanije.“ Počnite zato sa ovim pitanjima:

 Kakva vam je organizaciona kultura?

Uvidi u to koja su pravila oblačenja, da li postoji rad od kuće ili fleksibilno radno vreme, kao i koje su to vrednosti koje kompanija neguje mogu i te kako da vam pomognu da zaključite da li vam zapravo odgovara ta kompanija. „Na ovaj način upoznajete ličnost firme, a ako vam se ličnosti ne poklapaju, velika je verovatnoća da neće biti uspešna ni poslovna saradnja“, kaže O’Gormanova. Kada se raspitujete o organizacionoj kulturi na intervjuu to takođe pokazuje da vam je stalo do radnog okruženja - pozitivan znak potencijalnim poslodavcima da ste spremni da se posvetite kompaniji ako vas zaposle.

Šta vi kao kompanija radite da biste obezbedili produktivno radno okruženje?

Pored toga što je reč „produktivno“ jedna od onih koje poslodavci prosto vole da čuju, postavljanje ovog pitanja ukazuje na to da ste efikasna osoba u koju vredi ulagati. Takođe će vam odgovor pomoći da zaključite kako će se zaista ophoditi prema vama ako vas zaposle, odnosno da li ćete imati potrebnu podršku pri obavljanju svog posla. Saznaćete da li kompanija investira u svoje zaposlene i da li ima česte timbilding vežbe. „Neosporno je da ćete raditi sa nepoznatim ljudima pa je prirodno da želite da znate šta kompanija čini da bi obezbedila saradnju u radnom okruženju“, kaže Fara Forčun, direktorka African Star Communications.

Da li je reč o zameni ili novootvorenom radnom mestu?

„Saznanje da li je u pitanju nova radna pozicija, koju onda vi možete da oblikujete onako kako želite ili pak morate da nastavljate tuđim stopama, može mnogo da utiče na vaš kratkoročni i dugoročni uspeh na toj poziciji“, tvrdi O’Gormanova. Ovo pitanje takođe demonstrira poslodavcu vašu rešenost da budete proaktivni, kao i da vas interesuje da saznate detalje o radnom mestu.

Da li postoji mogućnost napretka?

Ovim pitanjem iskazujete rešenost i želju da budete deo kompanije na duže staze. Takođe vam pruža priliku da saznate da li ulažu u svoje zaposlene tako što recimo obezbeđuju potrebni dodatni trening ili ulažu u razvoj poslovnih veština. 

Koje bi bile moje dnevne obaveze?

„Izrazito je važno da postavite ovo pitanje jer želite u potpunosti da budete sigurni da je ta pozicija adekvatna za vas, kao i da ste načisto sa tim šta se očekuje od vas“, naglašava Tamara Volper, generalni menadžer u firmi Viv Gordon Placements. Zapravo, saznanje koje su vam obaveze pruža i taktičku priliku da se pohvalite. Da li posao uključuje sastanke sa klijentima? Sjajno! Recite osobi koja vas intervjuiše zašto ste baš vi savršeni za tu ulogu i kakvo iskustvo imate u tom polju.

A zbog čega vi volite da radite za ovu kompaniju?

sobi koja vas intervjuiše, ne treba da posluži samo kao uvid u organizacionu kulturu, već ima i psihološki efekat. Prema studiji iz časopisa Memory iz 2012. godine, nostalgična osećanja utiču na povećanu socijalnu povezanost. Drugim rečima, kada upitana osoba počne da se priseća lepih trenutaka stvorenih na radnom mestu, povećava se šansa da će i vas da poveže sa tim pozitivnim osećanjima - što i te kako može da pomogne kada bude došao trenutak odluke o vašem zapošljavanju. 

Šta je sledeći krug intervjua za posao?

Postavljanje ovog pitanja ukazuje na to da ste željni da se komunikacija između vas nastavi (kao i da očekujete da će biti uspešna!), a da ne delujete previše napadno. Kada saznate kada biste mogli da očekujete povratnu informaciju, zabeležite to u svoj rokovnik. Ako kasne sa obaveštenjem dan-dva, pošaljite ljubazan mejl ili personalizovanu poruku. Na taj način ćete uljudno skrenuti pažnju na sebe.

Koji je petogodišnji plan kompanije ili odeljenja/odseka na kome biste radili?

Odgovor na ovo pitanje pružiće vam uvid u budućnost vaše pozicije u toj firmi, kao i uvid u to da li se poklapa sa vašim karijernim planom. „Prosto bi trebalo da znate da li ćete imati priliku da se razvijate uporedo sa kompanijom“, kaže Forčun. Ovo takođe pokazuje da ste spremni na višegodišnju karijeru u kompaniji, odnosno da nećete tek tako otići posle nekoliko meseci.

Šta očekujete od zaposlenog da postigne u prva tri meseca na novoj poziciji?

„Uvek me oduševi osoba koja postavi ovo pitanje, zato što mi time pokazuje da je fokusirana i da već konkretno razmišlja o ostvarivanju kompanijskih ciljeva“, kaže Kim van der Linden, lovac na talente iz Associated Media Publishing. 

Koji su to kvaliteti koje bi osoba trebalo da poseduje ako želi da bude vrhunska u svom poslu?

Ovo pitanje je ključno. Na osnovu njega zaključujete da li vam zapravo odgovara nova pozicija, a istovremeno i odajete utisak da želite da budete izvrsni u obavljanju budućeg posla. Plus, predstavlja još jednu odličnu priliku da iskoristite odgovor potencijalnih poslodavaca i objasnite kako baš vi posedujete sve te kvalitete koje su upravo nabrojali. 

Na sledećoj strani saznajte koje stvari nikako ne bi trebalo raditi tokom intervjua.