Sutra je novi radni dan, ali radije bi ostali kod kuće? Mislite da je vaš posao tako dosadan? Naravno, nije svaki posao uzbudljiv i pun akcije, ali sada znamo koja su se zanimanja pokazala izuzetno dosadnim.

Studija koju je proveo Emolument, pokazala je najdosadnije poslove, a u svrhu istraživanja ispitano je oko 1300 ljudi iz 14 različitih zemalja. Moramo reći kako su nas rezultati poprilično iznenadili.

Ko je od vas veliki obožavatelj serije 'Suits'? Možda ćete promeniti mišljenje nakon što čujete ovu informaciju. S punih 81%, pravni poslovi pokazali su se kao najdosadniji na svetu. Drugo mesto zauzimaju poslovi upravljanja projektima sa 78 odsto. Na trećem mestu najdosadnijih zanimanja nalazi se briga o kupcima sa 71 procenat. 

Sledi posao poreznog radnika sa 68 odsto, a peto mesto zauzeli su računovođe i porezni savetnici (67 odsto). Također, ni bankarima nije najuzbudljivije na poslu već se 67 procenat njih dosađuje na poslu. Sedmo mesto zauzimaju tehnički poslovi , a na osmom mestu su prodavci. Sve ove profesije prati marketing i komunikacije gde se 60 odsto  zaposlenika dosađuje na poslu, a zatim i 56 odsto IT-jevaca. 

Izvor: Wall.hr