Koji su potrebni potezi da biste imali karijeru iz snova i šta vi možete uraditi što će vas približiti uspehu? E pa zaista mnogo toga!

Tek ste završili faks, volontirate ili ste na početku svog poslovnog ostvarenja. Bez obzira na kojoj ste poziciji od navedenih, bitno je da baratate stvarima koje će vas izdvojiti iz mase i predstaviti kao sposobnu osobu pred kojom stoji karijera kakvu bi svi želeli.

Privucite pažnju

U kojoj god oblasti da radite, bitno je da vas ljudi primete, ali i zapamte. Ništa nije bolje od osobe koja govori prave stvari u pravom momentu. Nećete biti napadni, ali ćete svakako svima oko sebe staviti do znanja da ste u svakom trenutku pripremljeni, pa čak i kada tako ne deluje. Mali trik: kada nešto izlažete na sastanku trudite se da držite olovku jer je dokazano da ona u toku razgovora ima hipnotišuću moć, a ako želite reakcije - crtajte po tabli jer slikovita priča privlači ljude da učestvuju u njoj.

Izađite iz svoje zone komfora

Da li vam se desilo kada vam se bliži neki zadatak koji je za vas potpuno nov da zbog toga osećate ogroman grč i želju da ga zaobiđete ako je to ikako moguće?

E pa u toj situaciji postoje dve grupe ljudi. Jedni koji glavom bez obzira beže, jer se plaše da ne pogreše, i oni koji se plaše, ali izlaze iz svoje zone komfora jer žele da pokušaju. Jasno vam je da morate pripadati drugoj grupi ukoliko želite da se razvijate i postignete uspeh. Što se više budete hvatali u koštac sa situacijama koje vam nisu poznate bićete sigurniji, sposobniji i spremniji da rešite svaku situaciju na koju naiđete.

Ne dramite

Da li vam se desio da pošaljete pogrešan imejl šefu ili klijentu? Ne otkucate dobro račun ili nešto drugo ne uradite kako treba? Ohladite se! Greške se dešavaju i najboljima, zato naučite da se iskulirate i ne frustrirate se previše, ali je bitno da...

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...