Hej, pa kome ne treba dodatni keš? U sezoni putovanja svi tragamo za brzim i jednostavnim načinima uštede, onim koji će nam biti od pomoći dok ne stigne plata koju ćemo svakako potrošiti na račune, kirije, punjenje frižidera i ostale must have potrepštine za normalno funkcionisanje. A šta je sa morem? Šta je sa onim obećanim koktelima na plaži i lepršavim haljinama iz izloga? Šta se dešava po tom pitanju? Uglavnom hvatanje za glavu uz stihove pesme I need a dollar, dollar is what I need? Više ne, ukoliko nas pitate. Neki od sledećih kreativnih zanimanja učiniće da se keš magično stvori u vašim novčanicima, bili vi u inostranstvu ili štedeli za odlazak na neku od uzbudljivih destinacija. 

#Zamislite sebe potpuno prekrivene zlatnom ili srebrnom bojom kako zabavljate ljude na ulici tako što - ne radite ništa? Pitate se kako je to uopšte moguće? U velikim gradovima koje ste posećivali sigurno ste primetili ljude koji glume žive statue. Upravo ovo je način da unesete zabavu u svoju rutinu i naravno zaradite za nastavak letnjih avantura.

#Ukoliko već dugo planirate drastičnu promenu frizure, iskoristite ovo leto da baš tom transformacijom uštedite i novac za putovanje. Verovatno ste već videli oglase koji nude određene svote novca u zamenu za vašu kosu. Ne bi li bilo lepo da za promenu imidža dobijete i prve komplimente u vidu pariiiiica?

#Sve devojke bi želele da budu muze nekog talentovanog umetnika! Poziranje za slikare i fotografe takođe je vrlo isplativo! Sećate se scene iz Titanika kada Džek veštim potezima olovke oslikava nago telo svoje voljene Rouz? Vi ne morate pozirati bez odeće, a opet ćete se osećati toliko savršeno i jedinstveno, upravo kao junakinja najromantičnijeg (i najtužnijeg) filma svih vremena.

#Živimo brz život i za neke aktivnosti zaista nemamo vremena ili su nam jednostavno vrlo dosadne. Jedna od takvih, ako ne i prva na listi, definitivno je čekanje u redu u pošti. Međutim, da li biste to radili kada bi vam bilo plaćeno? Vrlo zauzeti ljudi neretko iznajmljuju nekog ko će ove poslove da obavlja umesto njih. What a time to be alive!

#Učlanjenjem u fokus grupe određenih kompanija možete vrlo lako napuniti svoj novčanik. Dovoljno je da iskažete svoje iskreno mišljenje o poslovanju ili proizvodima firme i tako zaradite novac za letovanje iz snova. Vau, ovo uopšte ne zvuči loše, slažete li se? Tome slično je i „pravljenje“ para ispijanjem piva ili spavanjem. Možda zvuči nemoguće, ali zaista je istinito. Pre nego što se stave u prodaju, dušeci se testiraju tako što neko spava na njima. Isto pravilo se primenjuje i za pomenuto penušavo osveženje! Koji je vaš izbor?

#Jedan od načina da lako dođete do novca i proputujete svet jeste i čuvanje nečije kuće ili kućnog ljubimca. Na sajtu www.trustedhousesitters.com možete pronaći grad koji biste voleli da posetite, kao i gomilu dostupnih ponuda za čuvanje kuće tokom odsustva gazde. Pripremajte pasoše, vreme je za polazak!

Na sledećoj strani saznajte kako možete zaraditi dodatni novac u inostranstvu...