#Pretvarajte se da ste se tek zaposlili

U prvim mesecima novog posla logično je da ste najviše motivisani. Jedva čekate da naučite sve te nove stvari i da upoznajete zanimljive ljude. Čak i ako u istoj firmi radite nekoliko godina, uvek postoji neka oblast u kojoj možete da napredujete i koju možete poboljšati. Eto prilike da se opet osećate kao da ste na početku karijere.

VIŠE: Šta je to hibridna karijera i zašto treba da imate baš takvu?

#Garderoba koju birate za posao treba da zadivi vaše kolege

Kada se osećate savršeno u svojoj koži, to će primetiti i vaše okruženje. Besprekoran izgled, čak iako morate da nosite poslovnu uniformu je ono što će uticati na vaše raspoloženje i veće samopouzdanje.

#Zavolite svoje kolege

Potrudite se da upoznate i zavolite svoje kolege. Kada znate da vas u kancelariji čekaju osobe koje će vam izmamiti osmeh i pozitivno uticati na vas, odlazak na posao postaće pravo uživanje.

#Zahtevajte jasno objašnjenje u vezi sa poslovima koje obavljate

Stres koji prouzrokuje posao uglavnom je posledica toga što niste sigurni šta biste trebali da radite na istom. Stvorite dobru komunikaciju sa nadređenima i zahtevajte da vam objasne šta su vaši zadaci, kako ne biste gubili dragoceno vreme pokušavajući da otkrijete to na svoju ruku.

VIŠE: Kako da budete produktivni i u danima kada nemate motivaciju

#Potrudite se da posao ne postane vaš život

Iako je teško isključiti se posle napornog dana na poslu, nađite zanimaciju ili hobi kojim ćete se baviti nakon silnih obaveza i zadataka. Na ovaj način nećete biti izloženi stresu i imaćete razlog više da se radujete kraju radnog vremena.

Priredila: Violeta Vasiljević