Nije fer učiti žene da je njihov jedini izbor i zadatak da budu zavodnice, lepotice, princeze i sve ostalo što uključuje manipulaciju polom i telom. Žene treba da imaju prava da pokažu emocije, a da zbog toga ne budu okarakterisane kao neko ko je seksualno nezadovoljen. Žene imaju pravo da se zaštite od majki, tetki, baba i šefica koje ih uče da treba da budu pakosne ili zle zato što su žene. Žene imaju pravo da budu osobe i da se njihovi postupci ne vezuju za balans njihovih hormona. Žene ne treba da nose suzavac u torbi i ubrzavaju korak kada prolaze pored grupe muškaraca koja grokće na njih. Sve ovo i još mnogo toga nema nikakve veze sa mržnjom prema muškarcima. 

Niko ne sme da bude tučen ili ubijen zbog nacionalnosti, seksualnog opredeljenja, uverenja i bilo kakve različitosti, a naročito zbog polnog organa koji ima. Naročito ne kada sin ubije majku ili muž ženu ili ćerka majku. Mnogo je žena ubijeno i silovano jer imaju ženski pol. To nije dobro. Zato je važan feminizam. Uvesti feminizam u domove. Dom je glavno mesto emancipacije i mesto gde počinje šovinizam. Način na koji nas vaspitaju čini da se određeni obrasci ponašanja prenose dalje. Feminizam štiti devojčice koje su silovane. Devojčice kojima teča ili stric gledaju u grudi dok pričaju o školi. Devojčice koje zlostavljaju roditelji jer ne želi da bude „poslušna“. Feminizam štiti devojčice koje majke tuku ili čupaju za kike. Feminizam štiti devojčice kojima se govori kurvo, glupačo, nesposobna, debela, žgoljava, bubuljičava itd. Feminizam štiti devojke koje moraju da imaju mere 90-60-90 da bi bile sekretarice. Devojke koje moraju da flertuju, zavode ili zadovolje nekoga da bi se zaposlile. Devojke koje čuvaju nepokretne roditelje ili muža, a nemaju posao. Feminizam štiti žene sa invaliditetom bez posla. Feminizam štiti žene koje ćute na šalteru u redu jer je neko vikao na njih, a one se plaše batina pa ćute. Feminizam štiti žene koje dobiju šamar jer su odbile piće, a došle su same u kafanu jer zna se da žena u kafanu ide da bi našla muškarca i flertovala. 

Feminizam štiti žene koje svaki dan dobijaju batine. Feminizam štiti devojčice koje gledaju kako tata šutira mamu. Feminizam štiti devojčice koje tata tuče. Feminizam štiti devojčice koje mama tuče. Feminizam štiti i dečake koje mama tuče. Feminizam štiti i žene koje trpe mobing od drugih žena. Feminizam štiti i muškarce koji trpe mobing i nasilje od žena. Ne brani te feminizam samo od nasilnih muškaraca, nego i od nasilnih žena. Feminizam štiti bake koje nemaju dojke jer su operisale rak. Feminizam štiti žene koje zbog svoje nacionalnosti ne smeju da kažu šta misle ili osećaju. Feminizam štiti žene koje su u potrazi za poslom i srećom završile kao prostitutke. Feminizam štiti žene od siromaštva, omalovažavanja, ponižavanja, obezvređivanja. Feminizam štiti žene kojima su sinovi poginuli u ratu. Feminizam štiti majke koje su sahranile ćerke koje je ubio muž. Feminizam je protiv fašizma i nacionalizma i feminizam je za solidarnost. Nema veze sa mržnjom nego sa ljubavlju. Užasan podatak je da svake godine u Srbiji najmanje 40 žena bude ubijeno u porodičnom ili partnerskom nasilju. 

Kada dođe osmi mart žene masovno na društvene mreže kače dva citata. 

Prvi je: „Poslušne žene ne stvaraju istoriju“. To mnoge žene shvataju kao citat koji poručuje ženama da treba da budu „neposlušne“. Žene tumače taj citat ponovo kao seksualni objekti. Tako se stvara jedna potpuna suprotnost od onoga za šta se žene bore. Žene se u potrazi za ličnom slobodom i oslobađanjem od toga da budu samo telo odjednom ubacuju u još gori seksizam i postaju promiskuitetnije ili čak rizičnijeg ponašanja misleći da je gutanje što veće količine ejakulata nepoznatih muškaraca po klubovima zapravo oslobađanje, a ne shvatajući da je to vrhunac seksualne objektivizacije žena. Žene misle da taj citat to znači. Da treba da budu bezobraznice koje ne paze na svoju ličnu sigurnost nego uleću u kola sa nepoznatim muškarcima i u inat svima uleću u rizične seksualne odnose. O tome se čak i peva i repuje i to se tumači kao girl power. 

Zapravo, taj citat znači da ne treba da budeš seksualni objekat, da ne treba da budeš fufica da bi ušla u istoriju ili u muško srce. Treba da budeš neposlušna u smislu da ti je važno da slušaš sebe i sebe ostvariš u svojim znanjima i sposobnostima, a ne u broju i količini orgazama muškaraca. Tvoja neposlušnost ne tiče se muškaraca. Tiče se tebe i tvoje borbe za ličnu slobodu. Bitno je šta ti ceniš i koji muškarac je tebi lično vredan i šta tebe loži, a ne ko tebe ceni i gotivi i ko se na tebe loži. 

Drugi citat koji se može videti po društvenim mrežama je: „Mislim da su žene malo glupave kada se pretvaraju da su iste kao muškarci jer nisu. One su puno superiornije od muškaraca, uvek su bile i uvek će biti. Šta god da im date u ruke one će to učiniti boljim. Dajte im spermu, one će od nje napraviti dete. Dajte joj kuću, ona će od nje napraviti dom. Ako joj date namirnice, ona će od njih napraviti jelo. Ako joj date osmeh, ona će vama podariti svoje srce. Ona će povećati i umnožiti sve što joj date.“ 

Žene to srećno dele po mrežama, a ne vide koliko je zapravo u ovom citatu sve što se ženi daje isključivo ono što je stavlja u poziciju zavisnosti od muškarca. 

Nastavak na sledećoj strani...