Od kada su guste obrve doživele svoj veliki modni povratak, mikroblejding tretmani postali su megapopularni među devojkama.

Reč je o tehnici iscrtavanja obrva kojom se postiže naizgled prirodno gušći i lepši izgled obrva. Efekat traje nekoliko meseci, što je velika prednost za žene koje svakodnevno olovkom iscrtavaju obrve, ali pre nego što se odučite na mikroblejding, morate znati i da ovaj tretman nije potpuno bezopasan.

Naime, ovih dana internetom kruži stravično iskustvo jedne žena iz Detroita koja je želela da ostane anonimna, a koja je doživela traumu nakon tretmana trajnog iscrtavanja obrva mikroblejding metodom.

U TV prilogu je izjavila da je u početku bila jako zadovoljna rezultatima i da je mislila da je za 250 dolara dobila odličnu uslugu. Ali, onda je primetila da predeo oko obrva svakim danom postaje sve crveniji. Nakon nekoliko dana primetila je izrasline i počelo je mnogo da je boli i otiče. Posetila je urgentni gde su joj dali antibiotike, ali stanje joj se samo još više pogoršavalo.

"Bila sam prestravljena. Lice mi je oticalo i oči su mi se zatvarale. Kada sam otišla u urgentni dali su mi antibiotike i steroide i zadržali tri dana u bolnici", rekla je.

foto: Print Screen Youtube

Njen dermatolog dr Stiven Gretkin, rekao je da postoji nekoliko razloga za ovakvu reakciju njene kože. Postoji šansa da je alergična na mastilo kojim su je tetovirali i na nešto čime su joj pripremali kožu za tretman. Takođe, može biti i da nije dobro održavala higijenu tog područja pa je zato došlo do infekcije.

"Sada se kajem što sam radila taj tretman. To je samo fizički izgled. Želite da izgledate dobro, a ne razmišljate o posledicama", rekla je očajna žena nakon svega.