Naime, poznate dame Instagrama, a za njima i fanove, opčinila je ideja da njihove noge mogu izgledati kao kod popularnih lutki: ispravljene i zategnute do maksimuma.

Britanski Who What Wear prvi je skrenuo pažnju na novi Insta trend popularno nazvan "Barbie feet". Imitiranje položaja stopala Barbika, fenomen je koji sada sve češće uočavamo na društvenim mrežama jer se nalazimo u jeku letnje sezone, što je idealno da bosonoge devojke pokušaju da izgledaju kao da su na potpeticama (dok se zapravo nalaze na pesku ili pored bazena, gde je upravo sve suprotno od toga poželjno).

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on Jun 16, 2018 at 12:56pm PDT

Za one koji su zainteresovani, evo i instrukcija kako da postignete look koji je prerastao u pravu epidemiju: " Ponašajte se kao da nosite nevidljivi par štikli. Ovaj potez spreda ne bi trebalo da bude primetan, dok se pogledom sa strane jasno uočava da stojite na vrhovima vaših stopala."

A post shared by Chanel Iman (@chaneliman) on May 20, 2018 at 7:29am PDT


A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell) on Aug 25, 2017 at 8:38pm PDT

Koliko god da je popularno, a možda vam se čini i lepim savetujemo da mimiku plastičnih lutki prepustite nekom drugom. Setite se da ni originalna Barbie nije u mogućnosti da samostalno stoji. 

Nemojte pasti pod ponekad suludi uticaj društvenih mreža. Vaše noge su zaslužile više.

Priredila: Natalija Knežević