Izgleda da je ovo zaista godina promena jer  je sve više pokreta i inicijativa na društvenim mrežama koje slave žensku moć, telo i osnažuju dame širom sveta da vole i prihvate sebe takve kakve jesu savršeno nesavršene. 

Na Instagramu trenutno je popularan heštag #skinpositivity #acnepositivity koji za cilj ima da podrži devojke i ubedi ih da su akne, bubuljice i ostale nepravilnosti sastavni deo naših života i da ne treba toga da se stide. Iako je ova inicijativa bila pokrenuta još 2015. godine, kada je blogerka Em Ford šerovala fotografiju bez šminke i pritom dobila mnoštvo ružnih komentara na račun njenog problematičnog lica.

Inspirisana ovim nemilim događajem, odlučila je da sva svoja iskustva i osećanja podeli u videu "You Look Disgusting" koji pokazuje različita reagovanja ljudi na fotografije sa šminkom i bez nje. I nakon dve godine od postavljanja video snimka, Ed i dalje objavljuje fotografije bez mejkapa i hrabri devojke da su mnogo više od lepog, našminkanog lica, a nedavni događaj s Kendal Džener je inspirisao da pozove sve devojke da uz #skinpositivity šeruju svoje male i velike probleme na koži.

Podestimo se, Kendal je na dodeli Zlatnih globusa pojavila našminkana i sređena, međutim poznata manekenka ima problema s aknama i masnom kožom, što se i pored odlične šminke naziralo. Na društvenim mrežama počela je prava hajka i komenatri na račun njenog izgleda, ali je lepa Kendal oglasila jednim snažnim tvitom "Nikada ne dozvoli da te to s*anje zaustavi" i tom prilikom ohrabrila devojka da što više postavljaju fotografije #nomakeup i prikažu svoje pravo lice. 

Ako ukucate heštag #skinpositivity na Instagramu izaćiće vam skoro hiljada fotografije nasmejanih i lepih devojaka koje više ne žele da se kriju iza slojeva pudera već hrabro pokazuju svoje male nepravilnosti i ne dopuštaju da ih to ometa ili smanji samopouzdanje. Bravo za njih!


Објава коју дели Em Ford (@mypaleskinblog) дана 9. Јан 2018. у 2:05 PST