Tek što je raskinula s dečkom (čitaj: Ostavljena je)

Raskid nikad nije prijatan i uvek zahteva podršku drugarica. Bilo da je sve došlo iznenada ili već dugo stvari između njih nisu funkcionisale, vašoj drugarici je potrebna uteha prijatelja, čak ako to znači i zajedničko ćutanje i gledanje serija. 

Kada raskine s poslednjim dečkom (koga pritom nisi podnosila)

Iako vam njen bivši nije bio preterano simpatičan, pružite joj utehu i podršku, jer iako je ona inicirala raskid, sigurno joj je teško i želi da bude u vašem društvu.

VIŠE: 24 razloga zbog kojih je najbolja drugarica vaš "savršen dečko"

Ako je prošlo šest nedelja od vašeg poslednjeg izlaska

Naravno da vam je super kada gledate filmove ili večerate u restoranu s dečkom, ali ti je potrebno i žensko društvo. Ako već duže od mesec ipo dana niste izašle, vreme je da podhitno organizujete žensko veče i izlazak.

Ako radi projekat "Uradi sam"

Ako je već 72 sata na radnom zadatku i pravi 400 ružičastih slonova za rođendan sestrića, ostavite dečka na neko vreme i pomozite joj.

Super ćete se zabaviti i dodatno zbližiti.

Kada se posvađate

Ok, naravno da ćete prvo želeti da iskulirate, ali onda joj se obratite i raščistite nesuglasice.

VIŠE: Vaša najbolja drugarica i vi zapravo delite iste gene

Kada joj treba "plus jedan" za svadbu

Vaša prijateljica je već dugo sama i treba da ide na svadbu, ali nema pratioca? Kao prava drugarica, učinite joj uslugu i krenite s njom.

Kada je došla nezadovoljna od frizera

Došla je kući i plače od besa, jer boja nije ispala kako je ona zamislila? Ostavite dečka kod kuće i idite kod drugarice, pa pokušajte da je utešite ili da je prefarbate na svoju ruku. Ili joj jednostavno preporučite svog frizera, kojim ste zadovoljni.

Kada je u nedoumici da li je on Gospodin Pravi

Vaša najbolja drugarica ima krizu, jer nije sigurna da li je dečko s kojim je trenutno onaj Pravi? Dok vi kod kuće imate svog savršenog dragog, pomozite iskrenim razgovorom drugarici da shvati šta želi od veze i da li je na pravom putu.

VIŠE: Zašto vaša najbolja drugarica i vi zvučite isto?

Tekst priredila A.J.