Naučnica Kristina Džara sa Univerziteta u Ilinoisu šest godina je pratila je hiljadu parova analizirajući kako se stvari odvijaju kod onih muškaraca koji su veoma zadovoljni seksualnim performansama svoje drage i onih koji su procenili da njihova akcija pod čaršafima ne predstavlja ništa posebno. Kako se ispostavilo, u čak 83.7 procenata brakova u kojima je muška strana srećna onim što dobija u krevetu neće doći do razvoda.

Takođe, ona je istraživala i koliko je važno seksualno ispunjenje za ženu. Kad je u pitanju njihovo seksualno zadovoljstvo i ovde važi manje-više slično pravilo, samo što su dame nešto složenije, pa su one na listu prioriteta osim fizičkog stavljale ukupan kvalitet samog braka i veoma im je važan nivo dostignute bliskosti sa partnerom. Zaključak istraživanja je da je za muškarce seksualna zadovoljenost predstavlja mnogo veći faktor nego sveukupno dobri bračni odnosi.

Ono što začuđuje jeste da u ovoj studiji nije napravljena korelacija između učestalosti seksualnih odnosa u braku i verovatnoće da jednog dana dođe do razvoda.

Bilo kako bilo, nije zgoreg naoružati se Cosmo savetima i postati prava tigrica u krevetu, ali bi takođe trebalo naći načina objasniti frajerima da za dobar odnos nije važan samo seksualni aspekt veze, već i onaj emotivni.