Piše: v.d. glavne i odgovorne urednice Teodora Bogdanović

Znate onaj osećaj kada neki dani izgledaju kao da su tu iza ćoška, a zapravo im ne možete uhvatiti traga. Iskreno, to mi je uvek bilo zbunjujuće.

Ovih dana, u redakciji već uveliko spremamo planove za sledeću sezonu, dok drugom rukom prelazimo detalje sa prvog Cosmopolitan Influencer Awardsa. Posle nekoliko meseci došlo je vreme da se s ponosom osvrnemo na ceo događaj i uprkos onom slatkom umoru veselo polemišemo o svakom detalju. Haljine, organizacija, svetla, zvanice… Da li ćemo uspeti? Hoće li svi doći? Šta ako padnem sa bine? Adrenalin je vozio baš brzo, tako da tek sad osećam svaku brigu, zbog čega mi se učini da je ovo idealan trenutak kada treba zastati i napraviti onaj kratki, pomalo sebični predah od svega. Buke. Telefona. Mejlova. Misli i briga.

Znam, znam! Previše je komplikovano jer obaveze ne mogu da trpe, a da li vaša baterija može?

Hajde, iskreno recite da li imate barem jedan trenutak u nedelji koji je posvećen samo vama? Makar to bila stranica knjige. Pesma. Serija. Pogled ili zagrljaj. Ono pokretačko gorivo koje je potrebno samo vama. Zamislili ste se, je l’ da?

Nemojte namerno zanemariti jačinu emocija koju svaki od ovih trenutaka proizvodi jer je sadašnjost jedna tačka koja je upravo prošla, a na vama je da je koncipirate kako želite.

Ja baš ovog trenutka jesam. Silno želim jedno jutro koje ne gleda užurbano na sat. Nekoliko srećnih sekundi dok se na gramofonu okreće moja omiljena ploča i istinski osmeh kada osetim onu nesvakidašnju mirišljavost sveže mlevene kafe. Prve, odlučujuće. Koju na miru ispijam dok se smejem nečijim šalama.

Istina, ne sanjamo svi jednako i svi smo drugačije budni, ali ako sada nisi bitna ti, nikada nećeš ni biti. Jer, nije sve u svoje vreme. Već je sve u tvoje vreme.