Ove godine je posebno zanimljiv jer nas očekuje nastup legendarnog James Lavella, ali i mladih zvezda elektro scene, kao što je Matt Sassari, uz nezaobilaznu podršku lokalne DJ reprezentacije.

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala 26. jula, a dan ranije biće održana u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu Abazija projekcija dokumentarnog filma ,,The Man From The Mo'Wax" upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3p festivala.

UNKLE je Lavell osnovao 1992. godine, a čuveni debi album “Psyence Fiction” objavljen je 1997. Ravnopravni član benda tokom stvaranja albuma (i turneje posle) bio je uticajni DJ Shadow, a na izdanju je gostovala All star ekipa u sastavu Thom Yorke (Radiohead), Mark Hollis (Talk Talk), Mike D (Beastie Boys), Kool G Rap, Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy and Richard Ashcroft (The Verve). Unikatna kombinacija plesne muzike i atraktivnih gostiju ostavila je značajan trag u popularnoj kulturi. Ove godine je UNKLE objavio šesti studijski album “The Road: Part II (Lost Highway)”, na kojem, između ostalih, gostuju ljubimac srpske publike Mark Lanegan i Mick Jones iz The Clash. Deo svog bogatog opusa, koji je već postao deo kolektivne klupske svesti, James Lavelle će predstaviti u plesnom obliku na Summer3p festivalu.

Davko

Iste večeri nastupiće jedan od najznačajnijih mađarskiha DJ-eva – Davko. Dávid Szabó aka Davko je već 13 godina na sceni, a sa najpoznatijim mađarskim DJ-em Petereom Maktom deo je kolektiva Truesound. Lokalna podrška prvog festivalskog dana biće Chrono aka Daltonist i Migazz.

U subotu 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviće svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Matt je veoma rano počeo da se bavi produkcijom, sa 14 godina je već bio deo scene i posećivao lokalne klubove u rodnom Marselju, a sa 18 godina je imao prve autorske radove. Prema sopstvenim rečima na njega su najviše uticali Daft Punk, Dense & Pika i Paul Kalkbrenner.

Matt Sassari je evropska DJ zvezda u usponu čije vreme tek dolazi. Iza njega je veliki broj izdanja, uspešnih singlova i remixa. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Iste večeri nastupiće kao lokalna podrška Ascaloon i Hansol b2b No Else.

Matt Sassari

U smiraj Porodičnog dana, u nedelju 28. jula, zabavu čitavoj porodici prirediće domaći DJ-evi Andy Dee i Neomodern a uvod će napraviti kamerni ansambl Guarden Quartet iz Subotice.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.