Producentkinja, di-džej, vlasnica Abracadabra izdavačke kuće i aktivista za zaštitu životne sredine – Blond:ish, u petak 31. maja u Hangar, u Luci Beograd, donosi zvuk i energiju žurki iz prestonice ludog noćnog provoda, Ibice. Te večeri pridružiće joj se južnoafrički dvojac Black Motion, koji su poznati po vokalistima i klavijaturistima na sceni, koji upotpunjuju njihov di-džej i perkusionistični nastup. Kao domaća podrška nastupiće DJ Eye, jedan od predstavnika generacije koja je začela beogradski klabing, kao i Roxa – mladi i perspektivni predstavnik nove generacije domaće elektronske scene.

Ako vas je Mimi Mercedez ikada zbunila različitim imenima koja koristi, evo rešenja misterije. U spotu za numeru „Guda Žurka“ pojavljuje se u sve svoje četiri uloge i opravdava titulu najpopularnije reperke u Srbiji repujući na četiri različita načina, prepoznatljiva za svaki od alijasa. Mimi Mercedez je objasnila da je Guda Iz Huda jedina reperka koja može da joj parira, a u prvi plan ističe se jedna od njihovih zajedničkih karakteristika – beskompromisno će izneti svoj stav! Bez obzira na različite performativne uloge, njen uticaj u muzici regiona sada se smatra pokretom.  Guda Iz Huda predstavila je ranije ovog meseca „Guda“ EP koji okuplja remastere njenih najvećih hitova i numera koje su izazvale najveću pažnju muzičke javnosti, uz dve nove pesme. Osim naslova kao što su „Napucane Svinjice“, „Nek Izgori Sve“, „Suši“ i „Crna Marama“, Guda je fanove obradovala i sa dva nova – „Guda Gang“ i „Guda Žurka“.

Za one koji vole tvrđi i avangardniji zvuk prepoukčujemo da obavezno vide koncert ultimativne ikone njujorške avangarde Lidije Lanč koja će nastupiti u Beogradu u subotu, 1. juna u Domu omladine od 21h. Ona je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce... Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja. Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i James Johnston i Ian White gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk.

Volite muziku, ali ste za mirniji provod? Idealno za vas, film "Rocketman" koji se u našim bioskopima prikazuje od 30. maja. Na do sada neviđen i potpuno spektakularan način ovaj film predstaviće nam život Eltona Džona, umetnika koji je izvršio ogroman uticaj na muziku i savremenu kulturu čitavog sveta. Priča zasnovana na istinitoj fantaziji, kroz najpopularnije pesme ovog izvođača, daće nam priliku da upoznamo njegove najiskrenije emocije, izazove sa kojima se susretao i sjaj i raskoš koji su sinonim za njegovu karijeru.

Pored glamuroznih kostima, vrhunske šminke i celokupnog vizuelnog identiteta filma, važno je istaći da mladi glumac, Taron Egerton, na maestralan način interpretira lik i delo poznatog umetnika, kako kroz sjajnu glumačku transformaciju tako i kroz vokalne kvalitete, jer Egerton izvodi sve numere lično.

A za ljubitelje bajki, tu je i novi Diznijev "Aladin". Uzbudljiva priča o istoimenom, šarmantnom mladiću, koji većinu života provodi na ulici, hrabroj i odlučnoj princezi Jasmin i Duhu iz lampe koji bi mogao da odredi njihovu sudbinu. U režiji proslavljenog Gaja Ričija, koji kroz ovaj film unosi svoj prepoznatljivi stil, unutar zidina izmišljenog grada Agrabe, uživaćemo u inspirativnoj priči na kojoj su odrasle generacije. U filmu "Aladin" igraju Vil Smit, koji tumači ulogu duhovitog i zabavnog Duha iz lampe, Mena Masud, koji je šarmantna skitnica Aladin, Naomi Skot kao prelepa i odlučna princeza Jasmin, Marven Kenzari je moćni čarobnjak Džafar...

Cosmo vam pruža priliku da osvojite ulaznice za "Aladina", obratite pažnju na naš instagram nalog.

Preporučujemo vam i da vidite jednu zanimljivu izložbu koja se bavi ekološkom svešću. Izložba "Planeta zemlja" koja se  održava u galeriji SINGIDUNUM u organizaciji Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS jedna je od retkih postavki koje iz godine u godinu privlače sve veći broj učesnika. Izložba se organizuje kako bi se obeležio 5. jun - Dan zaštite životne sredine. Obeležavanje ovog datuma usvojila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine radi podizanja svesti o neophodnosti preduzimanja aktivnosti u cilju zaštite životne sredine i same planete Zemlje i od tada se održava svake godine sa različitom temom i drugim domaćinom centralne manifestacije. Ove godine glavna tema je  "AIR POLLUTION", a koliko je  bila inspirativan i izazovna za autore različitih generacija i autorskih rukopisa, govore raznorodni eksponati  inspirisani temom koja se odnosi na neraskidivu vezu čoveka i prirode.

I za kraj, evo jedne romantične i dirljive priče o ljubavi, očekivanjima i jednoj večeri iz snova. Kada Sabrina stigne na večeru povodom svog tridesetog rođendana, za stolom zatiče petoro ljudi sa svog spiska gostiju iz snova: svoju najbolju drugaricu, bivšeg verenika, omiljenog profesora sa koledža, otuđenog oca i - Odri Hepbern. Dok konobari poslužuju predjelo i sipaju vino, a razgovor za stolom počinje, postaje jasno da postoji razlog zbog kojeg je svako od njih tu. Razlog koji Sabrina ne može da prihvati. Povezujući niti jedne velike ljubavne priče koja je ostala bez završetka, ona će uspeti da pronađe smisao u događajima iz prošlosti. I najzad će postati glavna glumica u filmu svog života.

Ukoliko želite da osvojite knjigu "Veče iz snova" Rebeke Serl, koju je izdao "Vulkan", pratite naš Instagram nalog i očekujte poklone.