1.  Mala crna knjiga - svetski bestseler, priručnik za poslovne žene

Svaka žena u svom garderoberu ima malu crnu haljinu kao tajni adut za svaku priliku, a pri ruci bi trebalo da ima i “Malu crnu knjigu” punu dragocenih saveta o karijeri. Svetski bestseler spisateljice Otega Juagba objavljen je u Srbiji u izdanju izdavačke kuće Finesa. U pitanju je savremeni, poslovni vodič ispunjen praktičnim i smislenim savetima. Ova knjiga je izvor inspiracije i oslonac na putu pronalaženja posla iz snova, namenjena svim ženama, bez obzira da li tek započinju sviju karijeru ili imaju dugogodišnje iskustvo u poslovnom svetu.

Cosmo vam nudi priliku da osvojite ovu knjigu! Sve što treba da uradite je da na Cosmo Instagram profilu u komentaru napišete vašu omiljenu knjigu, a mi ćemo rendom izborom izvući dobitnike.

2. Nova predstava na repertoaru Narodnog pozorišta: ,,Nečista krv" 

Predstava „Nečista krv“, prema motivima romana Borisava Stankovića, u dramatizaciji Maje Todorović i režiji Milana Neškovića, premijerno je izvedena 12. aprila na Velikoj sceni.

U novoj verziji "Nečiste krvi" nema folklornih elemenata, niti jezika starog Vranja, ali ima svevremene priče ne samo o ljubavi, nego i o strasti, čežnji i patnji, kako ličnoj, tako i porodičnoj.

Gordu i strastvenu Sofku, koja se inati sa svojom sudbinom, tumačila je Jovana Stojiljković, njenog oca – efendi Mitu, koji ju je zbog novca izdao i prodao kao stvar, igrao je Nebojša Dugalić, lik gazda Marka, bogatog seljaka koji u sebi nosi neiživljenost i promašenost života, dočarao je Nenad Jezdić, a Tomče, njegovog sina i Sofkinog muža – Pavle Jerinić.

Na repertoaru Narodnog pozorišta će se ponovo naći 21. i 22. aprila.

3. ,,Staklena klanica i druge priče" - knjiga Džona M. Kucija

Čitalac će u ovoj knjizi naći predivne misli o životinjama, o tome imaju li ili nemaju dušu, moraju li ili ne moraju da ostave trag na ovom svetu, o lepoti samoće i oskudice. Kuci nam je u ovoj knjizi ponudio tajanstven i suptilan tekst, diskretan i nag, dirljiv češće nego što bismo u prvi mah pomislili, napisan s neverovatnim majstorstvom i prefinjenošću, pomalo onako kako bi verovatno pisao Karver da je stajao obema nogama čvrsto u današnjoj stvarnosti: delikatno i prelepo.

Staklena klanica je neobična knjiga, nastala iz više priča koje nastavljaju Kucijevu povest o Elizabet Kostelo, napisanih između 2000. i 2017. godine.

4. Izložba fotografija "Make it able for disabled" 

Izložba će biti otvorena u utorak,  16. aprila  u 19h u Ustanovi kulture Stari grad.

Autor ove izložbe Jerome Cid, pokušaće da kroz objektiv jednog stranca prikaže kako vidi i doživljava mogućnost kretanja osoba sa invaliditetom u Beogradu, ali i da ukaže da problem invaliditeta može sticajem životnih okolnosti postati problem svakoga od nas.

 Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...