U sredu, 10. aprila u 20 časova na sceni Teatra VUK, premijerno će biti izvedena predstava „Spojleri“, nastala po tekstu mlade ruske autorke Marije Ognjeve u režiji Isidore Goncić. “Spojleri” su polu-dokumentarna drama koju je autorka napisala isključivo koristeći svoje prepiske sa fejsbuka, mejla i telefonskih poruka u toku 2015. godine. Drama se bavi tipičnim jakim, samostalnim ženskim likovima koje pokušavaju da objasne sebi zašto stalno prave iste greške na ljubavnom planu i njihovim borbama sa depresijom i usamljenošću.

U predstavi igraju: Ivana Adžić, Željko Mksimovć, Lena Bogdanović, Sofija Mijatović, Katarina Dimitrijević, Milica Stefanović i Nikola Malbaša.

Marija Ognjeva, rođena 1988. godine, pobednica je više uglednih pozorišnih festivala savremene drame (Debi, Ljubimovka, Majska čitanja, Remarka, Кulminacija), a drama “Spojleri” proglašena je za jedan od deset najboljih savremenih dramskih tekstova u 2016. godini u Rusiji.

Autor scengrafije je Nađa Antić, a kostima Vladislava Joldžić. Dramu je sa ruskog preveo Novica Antić.

Kako do karata?

Sve što treba da uradite jeste da na mejl v.nikolic@adriamedia.rs pošaljete vaše ime i prezime. Prvih petoro koji pošalju mejl biće kontaktirani od strane Cosmo redakcije. Premijera predstave ,,Spojleri" zakazana je za sredu, 10. aprila u 20 časova na sceni Teatra VUK.