“2Hot4Stage” je udruženje za promociju Hip Hop i urbane ulične kulture koja postoji u Beogradu već 12 godina, prvobitno nastalo kao plesna škola street style plesova. 2015. godine, članovi ove trupe dolaze na ideju da stvore prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje umetnika sa područja Balkana svih uličnih i hip hop delatnosti, kao i da izgrade platformu koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane subkulture bilo da su u pitanju ples, muzika, ili crtanje.

2Hot4Stage Fest, održaće se i ove godine od 22. - 24. Februara u Dorćol Platz-u. Pored brojnih ljubitelja i umetnika ulične scene bivše SFRJ, gostovaće i umetnci iz Francuske, Ukrajne, Grčke i Austrije. U okviru događaja organizovani su muzički nastupi, izložbe murala, bazar domaćih brendova, izlozba kolekcionarskih modela patika, plesna takmičenja, umetnički performansi, mini tattoo i barber konvencije, zatim dan rezervisan kao “dan edukacije” – sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i žurke koje će obeležiti nekoliko najboljih regionalnih DJ-eva.

Putem radionica, takmičenja i performansa, stotine afirmisanih i neafirmisanih umetnika imaće priliku da uče, razmene znanje, da se takmiče i nastupe u okviru programa. I ove godine je najavljen bogat muzički program. Nastupiće dobro poznati, renomirani izvođači: Bad Copy, Sizip, Kendi, Frenkie, Indigo, Kontra, Rezon, DJ Rokam, Enzzy, Bege Fank, i DJ tim “White city soul”. Festival se ne obraća samo akterima scene koji duže vreme uspešno deluju u regionu, već poziva i uključuje hiljade mladih ljudi koje su zainteresovani za prateći program.

Ovogodišnji festival nosiće ime "Urbani Krugovi" i isticaće važnost u povezivanju i razmeni ideja među mladim kreativnim ljudima i promociju sportskog načina življenja kroz određene umetničke forme.

Vidimo se na festivalu!