1. Kada prskate lak za kosu, nanosite ga držeći glavu prema dole. Lak će “obaviti posao” od dole, a kosa će na površini izgledati mekše i prirodnije.

2. Kosu perite mlakom, a na kraju isperite hladnom vodom. Tako će sačuvati svoj prirodni sjaj (naravno, to ne važi zimi).

3. Ko ne voli malo masaže? Ispostavilo se da to nije samo ugodno, nego može i odčepiti blokirane folikule dlaka te POstAKNUTI rast kose. Sledeći put kada budete pod tušem, produžite masažu, kosa će vam biti zahvalna. 

4. Ako vam je kosa duža od ramena, to znači da je preživela najmanje tri godine. A to pak znači da je kosa rasla uz najmanje 300 PRANJA I SUŠENJA. Pomozite joj lipidima za obnovu kose.

5. Kosa vam deluje “iscrpljeno”? Onda joj najverovatnije nedostaje proteina. Potrebna joj je rekonstrukcija i ojačavanje iznutra unosom proteina (npr. , 240 din).

Gliss Ultimate Resist šampon s proteinima

6. Ne perite kosu 48 sati nakon farbanja. Naime, farbanje kose RAZGRAĐUJE spoljašnji deo dlake (kutikulu) zbog čega dolazi do oštećenja vrhova.

7. Napravite piling! Zdravo vlasište garantuje i zdravu kosu te veću šansu za brži rast pa je piling vlasišta obavezan u svakodnevnoj nezi kose. 

8. Češljajte se svaki dan! Svakog jutra i večeri očešljajte kosu mekom četkom te tako stimulišite kožu vlasišta jer to podstiče rast kose.

9. Pojačajte proteine . Kako se kosa uglavnom sastoji od proteina, pojačajte doze spanaća, kelja, ribe, jaja, piletine i oraha (jer su bogati njima).

10. Farbate se kod kuće?  Uzmite malo vazelina i utrljajte na ivice vlasišta pre farbanja. Tako ćete sprečiti iritacije i bojenje kože.

GLISS Ultimate Color, šampon za obojenu kosu

11. Mikrovlakna za sušenje. Kod sušenja kose koristite peškir s mikrovlaknima. Njihova moć upijanja ubrzaće proces sušenja kose.

12. Perite kosu ujutru. Ako kosu operete pre spavanja, ujutrou možda NEĆETE BITI ZADOVOLJNI njenim izgledom i imaćete utisak da je bez volumena. Tokom spavanja kosa je pritisnuta na jastuk pa se spljošti više nego inače.

13. Prvo regenerator, a potom šampon? Kako biste produžili vek boje ili pojačali hidrataciju kose, NANESITE REGENERATOR na neopranu mokru kosu, dobro ga utrljajte i ostavite nekoliko minuta.

14. Ako imate kovrdžavu kosu, dovoljno ju je prati svaka 3-4 dana ili jednom nedeljno, u zavisnosti od toga koliko se masti. Ali svi znaju da je kovrdžava kosa najčešće veoma suva.

GLISS Beauty Milk Repair sprej za obnavljanje

15. Savet za plavuše:  Ako imate izrastak, naprskajte ga šamponom za suvo pranje kose i tako će delovati svetlije i manje će se videti.

Krajem septembra otkrićemo ko je pobednica konkursa #glisstajnamojekose