I ovog leta želite zdravu kosu?  Uz proizvode Schwarzkopf Gliss to možete i ostvariti. 

Što se leto više oseća u vazduhu, to smo opušteniji jer život nam se u tih nekoliko sunčanih, toplih meseci čini nekako jednostavniji. Sunce, more, šetnja plažom bosih nogu i u laganoj odeći sve je što nam treba da se osećamo savršeno. To nam pada na pamet dok razmišljamo o svojoj kosi kad je reč o najlepšem godišnjem dobu - letu. A kada ono dođe, sve što želimo jesu naravno jednostavne frizure poput petominutne letnje pletenice ili visoko podignutog repa koji se pravi u samo par minuta. Najvažnije je da se mogu napraviti brzo i lako.

Ali frizure nisu jedino što nam je tada na pameti, mislimo i na negu kose koja je tokom leta mnogo zahtevnija zbog uticaja štetnih sunčevih zraka, morske soli i hlora u bazenima. Od spoljašnjih faktora najagresivnije na kosu deluju UV zraci. Posle izlaganja suncu kosa često menja boju, isušuje se i izgleda oštećeno. Kako za kožu, sunce je štetno i za kosu jer uzrokuje oštećenje vlasi, dehidraciju kose, gubitak boje, gubitak sjaja i osetljivost kose i vlasišta. UV zraci, hlor i so najveći su neprijatelji kose, pogotovo zbog oksidacije, kosa postaje beživotna i teško ju je kontrolisati. Uz dobar šampon, regenerator i nekoliko posebnih tretmana vaša kosa može preživeti leto.

Zahvaljujući Schwarzkopf Glissu, koji ove godine slavi 120. rođendan, donosimo vam najbolje beauty trikove za negu kose tokom leta.

Šta treba da uradite? Ništa lakše!

Pozivamo Cosmo čitateljke da na svom Instagramu objave fotografiju/meme sa svojim najboljim trikom za super kosu uz obavezan hashtag #glisstajnamojekose

Deset najboljih objava osvaja Gliss poklon-pakete, a samo jedna devojka postaje službena Gliss ambasadorka godinu dana (što uključuje testiranje svih proizvoda i recenzije) i sve ćete moći da ispratite na našem sajtu i društvenim mrežama. 

U nastavku smo mi pripremili i naša 5 predloga za negu kose tokom visokih temperatura...

Schwarzkopf Gliss Repairing Beauty Milk tretman za obnavljanje kose.

Kosa je tokom leta oštećena zbog uticaja vetra, morske soli i UV zraka. Imate neki trik? Neka ga svi znaju.

Gliss Hair Repair Ultimate Color obnavljajući regenerator za obojenu kosu s UVA/UVB filterom.


Imate farbanu kosu, ali i trik kako da što duže sačuvate boju tokom leta? Podelite ga s nama!

Gliss Hair Repair Fiber Therapy šampon za kosu oštećenu bojenjem.


Šampon čisti i uklanja morsku so s vlasi i priprema ih za upijanje negujućih sastojaka. Imate li neku svoju foru kako treba šamponirati kosu?

Gliss Fiber Therapy tretmanska maska za obnovu kose.


Tokom leta potrebna vam je posebna nega da biste nahranili kosu koja je bila prekomerno izložena suncu. Imate li svoje favorite?

Gliss Hair Repair Oil Nutritive hranljivi regenerator u spreju na bazi osam dragocenih ulja.

Regenerator je ključni proizvod za negu kose koji leti treba koristiti posle šamponiranja. Koji vam je omiljeni i kako ga nanosite?