Ako trenutno postoji trendi zemlja koja nam je najveći izvor inspiracije po pitanju uređenje enterijera, načina življenja, ali i odlične kozmetike, onda je to definitivno Švedska.

Predivne skandinavske lepotice poput Alisije Vikander, Else Hosk i Jozefin Skriver osim što su jedne od najlepših i najsrećnijih žena na svetu, krasi ih i izuzetno divna i negovana koža na kojoj im zavide skoro svi. Nismo mogli da se ne zapitamo da li je u pitanju LAGOM, švedski koncept života koji uči Šveđanske da budu zadovoljne sobom i pronađu sreću u sebi, ili je  kvalitetna kozmetika zaslužna za njihovu nežnu i porcelansku kožu.

Odgovor smo dobili od prelepih skandinavki koje tvde da je tajna u savršenoj kombinaciji  bobičastog voća, joge, saune i proizvoda za negu koji su „lagom“. Barnängen kozmetika je jedan od najpoznatijih brandova za negu tela u Švedskoj koji podržava ovaj koncept i čini da se osećate baš kako treba - pouzdano, autentično i uravnoteženo

U ponudi ovog divnog brenda možete pronaći dve različite grupe proizvoda : Nordic Care i Nordic Rituals.

Nordic Care obuhvata izbor krema za tuširanje i losiona za telo u koje je dodat zaštitni znak Cold Cream, formulacija inspirirana legendarnim sapunom koji je Barnängen učinio čuvenim brandom.

Nordic Rituals sadrži niz gelova za tuširanje i kupanje, ulje za telo, s nordijski inspirisanim sastojcima i jedinstveno razvijenim Moisture Serumom, kako bi se odala počast švedskoj tradiciji.

Odraz Švedske na boci Barnängen u bukvalnom prevodu znači "dečja cvetna poljana", pa je tako svaki proizvod ukrašen jedinstvenom cvetnom krunom, vizualno naglašavajući glavni sastojak poput močvarne jagode za liniju Nutritive ili breze za Saunu.

Kako je za Šveđanke decenijama stara tradicija odlaska u saunu ključan deo života, a opuštanje u vrućoj pari trenutak čistog užitka koji oslobađa od stresa i umora  tako Barnangenov Sauna Relax gel za tuširanje i kupanje sadrži spoj breze i Moisture seruma za čišćenje kože, čineći tuširanje okrepljujućim ali i opuštajućim.