Stigla nam je jesen, što znači da se približava Festival autorskog filma, koji poziva sve zainteresovane koji imaju preko 18 godina, poznaju engleski jezik, žele da se zabave, nauče o organizaciji festivala i gledaju besplatno filmove da se jave na konkurs za volontere i postanu deo FAF tima!

Šta je Festival autorskog filma?

Festival autorskog filma (FAF) je tradicionalna gradska manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte i ove godine se održava po 22. put  na preko deset bioskopskih lokacija u Beogradu, i to od 25. novembra do 4. decembra.

Kultni filmski festival predstaviće publici zanimljive filmove koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu i poziva sve mlade entuzijaste da  se pridruže i pomognu u realizaciji FAF-a i to u sledećim oblastima:

Promo tim (obavezno poznavanje engleskog jezika)

Zaduženja: rad na pripremi žurnala, praćenje konferencija za medije, pisanje recenzija filmova i intervjuisanje gostiju za sajt  festivala, vođenje društvenih mreža i ažuriranje web stranice.

Organizacija

Zaduženja: organizacija konferencija, otvaranja i zatvaranja festivala, specijalnih projekcija i premijera, protokol, koordinacija dodatnih programa i rad na info pultu.

Služba za goste

Zaduženja: koordinacija dolaska gostiju, praćenje njihovog rasporeda, druženje sa gostima festivala (poznatim rediteljima, producentima, glumcima) kako bi  njihov boravak bio što prijatniji.

Foto i video tim (obavezno posedovanje fotoaparata ili kamere)

Zaduženja: praćenje festivala svakodnevno – konferencije, premijere, dodatni program, specijalne projekcije.

Služba prevođenja

Zaduženja: Simultano prevođenje na konferencijama, praćenje i prevođenje na razgovorima nakon filma (Q&A), prevođenje saopštenja i intervjua za potrebe sajta, pomoć oko gostiju.

Zauzvrat nude:

iskustvo, nova poznanstva i dobro druženje

mogućnost gledanja filmova na festivalu i to potpuno besplatno

sertifikat o volontiranju

Šta je potrebno da znate pre nego što se prijavite:

- mogu da konkurišu svi između 18 i 30 godina

- volontiranje u nekim segmentima počinje i ranije (naknadno će obavestiti)

- festival će svim volonterima obezbediti sertifikat o volontiranju

- poželjno je poznavanje engleskog jezika

Budite deo FAF tima i popunite formular OVDE.

Konkurs je otvoren do 25. oktobra, a kandidati koji budu prošli dalje biće kontaktirani do 28. oktobra.

Za sva dodatna pitanja pišite na info@faf.rs