Načini na koji se žene osećaju zbog svojih grudi mogu biti veoma komplikovani. Fotografkinja Laura Dodsvort odlučila je da istraži ove emocije u njenom projektu Bare Reality koji je pretvorila u knjigu koja uskoro treba da bude objavljena. 

Publikacija Kickstarter čiji je ona vlasnik, sadržaće stotinu neobrađenih fotografija toplesa žena između 19 godina i 101, koje će biti dopunjene tekstom koji će govoriti o tome kako su njihove grudi uticale na njihovo samopouzdanje, seskusalnost i pogled na njihovo telo. Veličina grudi varira, a neke od njih su bile podvrgnute masektomiji.

“Mi viđamo slike grudi svuda oko nas, ali one nisu realne. One stvaraju laskavo poređenje ali i neostvariv ideal. Želela sam da humanizujem opet žene kroz iskrene fotografije”, rekla je Laura za Guardian. 

"Mislim da vreme nikada nije bilo bolje da se čuje šta žene misle i osećaju kada je reč o njihovim grudima, i da se vidi kako one zapravo izgledaju " izjavila je ona u oštorj debati o dojenju i Free the Nipple kampanji. Ona je takođe uključila i neanonimne slike sopstvenih grudi u projekat.

“Jedan od prijatelja rekao mi je kako to ne mogu da uradim jer to mogu da vide poslovni partneri mog muža, a drugi je pitao kako će se moji sinovi osećati kada odrastu. Oni danas imaju 7 i 9 godina. Ali oba argumenta se vrte oko muškaraca u mom životu i ja sam smatrala da to nisu dovoljni dobri razlozi da me zaustave kao umetnika i fenimnistkinju.”

To je za pohvalu, s obzirom da je projekat posvećen zdravlju žena. Svi prighodi od knjige će ići u dobrotvorne svrhe ustanovi Breast Cancer UK, koji se fokusira na prevenciju raka dojke koji je povezan sa društvenim i hemijskim problemima. 

Sve pohvale Lauri Dodsvort za rad na očuvanju zdravlja žena i dokazu da su sve grudi lepe na svoj način.