Daleko od toga da je u pitanju olakšavajuća okolnost, ali ispostavlja se da ljudi koji varaju, obično to rade sa osobama koje zapravo izgledaju lošije od njihovih partnera!

Nova anketa u kojoj je učestvovalo više od 4.000 ljudi, pokazala je da većina muškaraca i žena koji su bili neverni zapravo smatra svoje supružnike privlačnijim od ljubavnika. Zapravo, svega 30 odsto muškaraca reklo je da ima ljubavnicu koja je mlađa od njihove partnerke, 26 odsto njih smatra da je ljubavnica interesantnija kao ličnost, dok samo 25 odsto njih priznaje da je zgodnija od žene sa kojim dele život.

Šta je to što ih onda vuče tim drugim ženama, pitate se? Pa, učesnici anketiranja kažu da su ljubavnice obično brižnije, pažljivije ih slušaju i strastvenije su od žena sa kojima sa u vezi/braku.

Kod žena stvari stoje malo drugačije! Ovi rezultati definitivno menjaju uvreženo mišljenje o tome da žene nisu tako površne kao muškarci i da im izgled partnera nije najbitniji na svetu. Čak 50 odsto žena priznalo je da su im ljubavnici zgodniji od partnera i da  je to jedan od važnih razloga zašto uopšte varaju.

Dakle, muškarci traže ispunjenje emotivnih potreba, a žene zgodno telo?