Internet nam nudi bezbroj mogućnosti: online šoping, uspešno video komuniciranje na različitim krajevima sveta, najnovija zbivanja širom planeta koja su nam dostupna u svega nekoliko klikova mišem, ali tu su i novi, mnogobrojni načini za prevaru! Na emotivnom planu možete prevariti svog partnera u samo nekoliko koraka. Imate čak i priličan izbor - na drštvenim mrežama poput Facebooka se, recimo, nalazi većina vaših bivših!

Ukoliko se ponovo čujete sa bivšim ili ste uspostavili kontak sa nekim novim, svesno ili ne - vaš dragi bi mogao proći kroz potpuno iste nivoe tuge i izdaje, baš kao što je to slučaj i sa bilo kojim drugim načinom varanja. Facebook prevara poseduje iste elemente kao i ona stvarna!

Tim istraživača sa teksaškog Univerziteta saznao je tokom studije, interesantnog naziva: Fejsbuk prevara, kada poukovanje postane problem, da ovakav način prevare najduže traje zbog zaštite koju korisnik dobija lozinkom. Naravno, ukoliko vodite računa o tome da li ste se izlogovali sa stranice!

Postoji ipak mala problematika, i kada otkrijete da se vaš partner dopisivao sa vama nepoznatom ženskom osobom (koja je obavezno mršavija od vas!) teško je odrediti da li je u pitanju neobavezan flert ili nešto više. Razmislite o tome pre no što ga suočite sa vašim otkrićem.