Ako ste ikada maštali o tome da isprobate vezivanje i ropstvo u krevetu, sada je vreme da to i uradite: nova istraživanja pokazuju da su oni koji praktikuju S&M srećniji i psihički zdraviji od onih koji imaju mirniji seksualni život.

Nemački naučnici ispitalivali su oko 900 ljudi koji praktikuju S&M i oko 400 njih koji su više za miran i konvencionalan seks. Zadatak ispitanika bio je da opišu svoju vezu, svoje osobine i karakter.

Velikom većinom, oni koji su upražnjavali vezivanje u krevetu i dinamičniji seks bili su srećniji, manje zabrinuti, manje osetljivi na odbijanje, manje anksiozni i manje zabrinuti za mišnjenje drugih ljudi.

Šta više ljubitelji S&M osećaju se, takođe, veoma sigurnim u svoje veze. A kada malo razmislite sve ovo ima smisla: morate biti prilično sigurni u sebe i svoju vezu sa dečkom, ne samo da biste mogli da podelite svoje seksualne fantazije s njim već i da biste ih proživeli. Oni koji su spremni da eksperimentišu imaju mnogo samopouzdanja pa može biti interesantno pitanje da li avanturizam u krevetu može da dovede do većeg osećaja sigurnosti i u drugim segmentima života.

U svakom slučaju, primer Ane Stil i Kristijana Greja može biti mnogo bolja ideja nego što smo ikada mislili.