Festival počinje žurkom zagrevanja 8. novembra u klubu Havana, na kojoj će biti svi učesnici festivala, a svečano otvaranje će biti održano u petak, 9. novembra žurkom dobrodošlice i koncertom benda sa Kube. Subota veče je rezervisana za šou nastup svih instruktora sa Kube, a u nedelju nastupi salsa škola plus iznenađenje.

Tokom vikenda će biti organizovane brojne radionice salse, rumbe, orishas-a i reggaeton-a, koje će voditi  svetski poznati plesači, a u večernji sati rezervisani su za žurke sa brojnim iznenadjenima za sve posetioce festivala.

Ovo je drugi festival ove vrste u Srbiji i regionu. Prošle godine je bio veliki broj plesača iz inostranstva, a za ovu godinu je najavljen dolazak posetilaca iz Velike Britanije, Poljske, Francuske, Nemačke i svih bivših jugoslovenskih republika.

Ove godine kao posebnu zanimljivost izdvajamo Yanet Fuentes koja je glavna plesačica na Šakirinim turnejama i najpoznatiju familiju sa Kube “Los Aspirinas”. Najstariji član ove familije Luis Chacón ima sedamdeset tri godine i pravi je doživljaj posmatrati ga kako pleše

Detaljan program festivala potražite sajtu www.havanabelgrado.com