Neke od njih čak deluju veoma uverljivo, ali se radi o kopijama ulaznica na kojima se nalazi lažni bar-kod sa kojim ulazak neće biti moguć. Apeluje se na sve posetioce da svoje ulaznice kupuju isključivo na zvaničnim prodajnim mestima prodajnim mreža Card Service, Eventim i Gigistix. Lažne ulaznice se obično prodaju po cenama nižim od zvaničnih, i obično se nude putem oglasa na ulici i društvenim mrežama kao što je Fejsbuk!

Kapije će se svakog dana otvarati od 17 časova, sa izuzetkom 28. juna kada će fanovi moći na festival da uđu već od 16 časova. Takođe, samo 28. juna postojaće podela na P1, P2 i Fan Pit, dok će tokom ostala tri dana prostor ispred bine biti jedinstven.

Svi koji ulaznice nisu još uvek kupili a dolaze iz gradova u kojima nisu imali prodajno mesto, nemaju razloga za brigu, jer će se ulaznice po nepromenjenim cenama prodavati svakog dana od 27. do 29. juna na velikoj blagajni na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće (broj 10 na mapi na sajtu www.belgradecalling.com). Pored blagajne, nalaziće se i zamensko mesto za sve one koji poseduju dvodnevnu ili trodnevnu ulaznicu, ili čak elektronsku ulaznicu kupljenu u inostranstvu ili putem Interneta. Njima će na zamenskom mestu (broj 9 na mapi) biti uručivane narukvice i posebne dnevne ulaznice.

Ulaznice za festival „Guarana Belgrade Calling“, koji će se održati u parku Ušće od 27. do 30. juna, direktno se prodaju širom Srbije i regiona, te širom sveta putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3490 do 4500 dinara, dok se za samo 5990 može kupiti dvodnevna ulaznica, za kombinaciju 28. i 29. ili čak 27. i 29. jun. Cena trodnevne festivalske ulaznice od 27 do 29. juna iznosi 7990 dinara. Ulaz na festival 30. juna apsolutno je slobodan za sve posetioce. Više informacija na sajtu www.belgradecalling.com.