Prijateljstvo u astrologiji je pod kontrolom Merkura - planete komunikacije.

Poznato je da ova planeta pomaže ljudima da pronađu zajednički jezik i osete harmoniju među sobom. Ali, ova planeta je uključena samo sa onim parovima zodijaka koji imaju zajednički element ili vladara - pa vam Merkur omogućava da energiju održite u ravnoteži.

Astrolozi nam otkrivaju koji horoskopski znakovi mogu lako postati prijatelji.

Ovan + Škorpija

Vatreni Ovnovi su pod okriljem Marsa - planete odlučnosti, koja obdaruje ogromnim životnim potencijalom. Pored dubokih Škorpija, kojima pored Plutona vlada Mars, Ovnovi smanjuju brzinu i uklapaju se u filozofski talas. Ovo prijateljstvo pomaže kod oba znaka da na sve gledaju iz različitih uglova i usporavaju kada je to potrebno. Pored toga, Škorpije uvek pronalaze stvarnu podršku u Ovnu, zasnovanu na identičnim pogledima na život i vrednosti.

Bik + Vaga

Bik, usmeren na materijalnu stranu života, zaista voli šik stil i glavni su hedonisti horoskopa. Zbog toga se najudobnije osećaju pored Vage - znak koji Venera takođe usmerava. Planeta lepote, novca i zadovoljstva omogućava ovom tandemu da nađu novu motivaciju za podvige i u karijeri i u mogućnosti da lepo žive.

Blizanci + Vodolija

Ovo dvoje uvek imaju o čemu da razgovaraju - oba znaka odlikuju originalne misli, odličan smisao za humor i ljubav prema životu u svim njegovim manifestacijama. Blizanci kao glavni intelektualci horoskopa opskrbljuju Vodoliju hranom za razmišljanje, a oni zauzvrat pomažu Blizancima da razmišljaju van okvira i žeđ ​​za znanjem pretvaraju u posao. Usput, Vodolija može postati sjajan trener i guru, a upravo Blizanci otkrivaju taj potencijal.

Rak + Riba

Intuitivni Rakovi i pesničke Ribe ne samo da mogu da stvore prijateljstvo, već i stvaraju veličanstven kreativni tandem. Oba znaka su fokusirana na estetsku stranu života i često imaju slične ukuse. Rak pomaže Ribama da steknu samopouzdanje, a Ribe im zauzvrat pomažu da uspostave unutrašnju vezu sa sobom. Pored toga, u ovom savezu oba predstavnika mogu psihološki pomoći, jer su najbolji kada je reč o empatiji.

Lav + Strelac

Drugi vladar Lava, nadmoćni Jupiter, takođe upravlja Strelcem, znakom odgovornim za širenje znanja i putovanja. Ovaj vatreni par želi pretvoriti ideje u akciju, pa često, pored prijatelja, postaju i poslovni partneri. Što se tiče razmene energije, Lavovi pomažu Strelčevima da se kreću ka cilju.

Devica + Jarac

Prijateljstvo Device i Jarca je spoj dvoje ljudi koji su bukvalno opsednuti poslom i postizanjem visine u karijeri. Oba znaka imaju za cilj sticanje visokog društvenog statusa, pa se njihovo prijateljstvo odlikuje međusobnim razumevanjem. Devica potpuno veruje odgovornom Jarcu, a Jarac vidi Devicu kao najboljeg savetnika koji uvek može biti objektivan.

Izvor: Ženski magazin