Evo kako da naučite da se kontrolišete kad ste ljuti, u zavisnosti od znaka u kojem ste rođeni!

Svako od nas ima neki način kako da se nosi sa besom, raspravama, ljutnjom. Nismo svi isti. Ipak, najbitnije je kako da sprečimo da kada smo napeti ne napravimo veći problem u odnosima sa drugima.

Kako da prevaziđemo ljutnju?

Ovan - Udahni duboko

Vi ste najvatreniji i najviše možete da se svađate od svih znakova. Zašto je to tako? Vaš vladar je Mars, planeta koja simbolizuje raspravu, ljutnju, bes i onda je Vama to normalno. Ipak, nije. Nekad reagujete prebrzo, a posle se kajete.

Okrenite to u svoju korist, pa prvo razmislite pa onda reagujte. Udahnite duboko pa nastavite razgovor kada ste ljuti. Pomaže.

Bik - Stavi se u 'tuđe cipele'

Bikovi su poznati kao najtvrdoglaviji znak. Tako da, dragi Bikovi nije lako biti u Vašoj koži. Teško Vam je da postignete kompromis sa partnerom zbog toga.

Budite otvorenog uma i lako ćete postići kompromis. Nemojte samo dugo trpeti jer onda nećete moći baš lako da suzbijete ljutnju.

Blizanci - Slušajte pažljivo

Iako ste veoma pametni, ipak ne znate unapred šta će druga osoba reći. Potrudite se da se posvetite partneru ili prijateljima, tako što ćete dati do znanja drugoj osobi da ste prisutni i kad Vi ne pričate.

Razmislite kako se osećate osoba koja Vam se poverava da biste bolje mogli da učestvujete u razgovoru. Više slušajte, manje pričajte.

Rak - Nemojte se povlačiti

Imate tendenciju da se povučete u svoj svet, u svoju 'školjku'. Tako Vam je lakše, iako to nije rešenje. Oduprite se tome i uđite u raspravu. To je jedini način da dođete do rešenja. Rasprava može biti konstruktivna.

Bitno je da pokažete da imate neka osećanja i da poštujete tuđe stavove. Saslušajte i drugu osobu jer niste jedina osoba na svetu koja ima problem. Otvorite dušu, pa će tako i drugi uraditi.

Lav - Budite otvoreni za kompromis

Poštujte tuđe stavove i osećanja dok se raspravljate. Pošto ste glasni i vičete, onda bi bilo dobro da budete svesni toga, da nekog to povređuje i da niko ne može da želi rešenje dok se ton ne spusti.

Budite malo obzirniji prema drugima, jer će se strasti stišati, ali niko neće zaboraviti šta ste sve rekli u naletu besa.

Devica - Prestanite da analizirate

Vi toliko analizirate da ne možete ni da vidite rešenje, već u svemu tražite problem, pa i tamo gde ga nema. Možete nekad biti arogantni i nespremni na kompromis. Ipak, to nije dobro, jer ne možete napraviti dogovor.

Opustite se i prestanite da gledate svaki detalj, nego sagledajte širu sliku i možda tako pre uvidite rešenje.

Za ostale znake pročitajte na sledećoj strani...