Energija ovog vremena želi da nas podseti da je radost najprirodnije stanje koje često zaboravljamo odrastajući, obrazujući se i stičući razna znanja. Kreativnost i igra nas podižu na najvišu vibraciju našeg postojanja. Znak Blizanaca je vazdušni, promenljivi muški znak koji ima potrebu da ono što je u nama usmeri u inspirativnu akciju. Fokusiranje energije u određenom smeru i na određen način uvek uslovljava i onu povratnu spregu koju dobijamo kao rezultat naših aktivnosti. Mesec (duša) ima težnju da se kroz ovaj znak ispoljava putem lagane komunikacije iskazujući svoje emocije na pomalo neposredan i direktan način.

Blizanci poseduju nestašnu i radoznalu prirodu i vrlo pronicljiv i domišljat um. Kod njih je  naglašena potreba za informacijama. Njihova lepršava priroda voli promene što u partnerskom odnosu i nije najpoželjnija osobina. Planeta ljubavi Venera, je u blizanačkom polju tajni i postoji potencijal za neke tajne veze, afere koje vam se neće baš isplatiti! U ovom periodu Blizanci su svoj na svome sve do 4. juna kada Merkur prelazi u znak Raka. Ovaj prelaz će usmeriti blizanački fokus na primarnu porodicu. Blizanci koji su u formalnom partnerskom odnosu (braku) mogu imati neprijatnosti ili sami biti svadjalački raspoloženi jer je i Mars u znaku Raka. Potom pristiže podrška 9. juna kada Venera ulazi u znak Blizanaca. Doneće samopouzdanje bez pokrića, čemu ćete svedočiti 24. juna kada Venera iz Blizanaca napravi kvadrat sa Neptunom. Ovo vreme će podsticati Blizance na uspostavljenje svog novog sistema vrednosti. Emotivno „prelivanje“ će biti za vreme punog Meseca 17. juna kada će Blizanci biti ubeđeni da su u pravu! Naravno, ne preporučujem podizanje revolucije, ponajmanje verbalne. Ovo su samo energije koje vas podsećaju da je vaša radost isključivo vaša odgovornost.

Rakovima se ova lunacija dešava u polju podsvesti a mentalni ringišpil se zavrteo sa idejom skupljanja što više informacija koje se mogu implementirati u buduće događaje (odluke). Moćna podrška Rakovima je Neptun (vera), koji vas podseća na vaše želje i maštanja. On vam pomaže da premostite ovo vreme izazova dok je „ekipa“ Saturn, Pluton i Južni Mesečev čvor u vašem polju partnerstva. Izazova je bilo a i biće. Vodite računa da vam fitilj ne bude kratak jer boravak Marsa u znaku Raka od 17. juna do 2. jula može doneti osećaj nabujale energije, koji nije zamišljen da se usmeri u „ispravljenje krivih Drina“. Sunce ulazi u znak Raka 21. juna pa će se vaša svest proširiti i naći smisao svakom aspektu. Aspekti, tranziti, jesu na nebu ali njihov odraz je u vašoj realnosti. Ovo je vreme da svoje karmičke pakete vezane za partnerski odnos do jeseni otpustite. Sve ono što osećate da vam ne služi, vreme je i da prepustite zaboravu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...