Sanjate o vernom četvoronožnom pratitelju? Ako rado šetate po svežem vazduhu i misite da ćete imati dovoljno vremena da mu se posvetite, samo napred. Jer pas je idealnan prijatelj, ali i velika obaveza. Međutim, kod izbora psa nemojte da razmišljate samo o izgledu. Pas mora da odgovara vašem načinu života – isto tako kao što i vi morate da odgovarate svom psu.

Informišite se unapred o karakteristikama određenih pasa, kako bi kasnije bili idealan tim. Osim toga, astrolozi preporučuju da pogledate i koja pasmina savršeno odgovara vašem horoskopskom znaku…

Ovan

Osobe rođene u znaku Ovna su rođene vođe, optimistični su i hrabri. Doberman je idealan izbor, ali i „branitelj“ po potrebi. Ko može da voditi ovog psa, ima pažljivog i impozantnog partnera na svojoj strani.

Bik

Osobe rođene u znaku Bika su pouzdane, ljubazne, odgovorne i vole stabilnost. Tibetanski terijer – pas koja voli društvo i slepo prati vlasnika – idealna je odluka. Verni i poslušni psi ujedno su i zaigrani i pitomi i pouzdani su pratioci u gradu, ali i na selu.

Blizanci

Bliznaci su prilagodljivi, ljubazni i znatiželjni. Osim toga, natprosečno su aktivni ljudi te im je potreban sličnan pas. Haski je idealni pratilac. Nekoliko sati dnevno trčanja i duševna pratnja kod ovog su psa obaveza.

Rak

Osobe rođene u znaku Raka su osećajne i često slede svoje emocije. One osećaju i druge osobe i razumeju ih. Za njih je idealan pas pit bul. Premda tog psa prati loš glas, zapravo pit bul treba pravog vođu te su to vrlo pouzdani psi.

Lav

Osobe rođene u znaku Lava važe kao zabavne i sposobne. Savršeni pas za njih je mops. Taj pas je vrlo prilagodljiv i voli da usreći vlasnika. To im uspeva prvenstveno zaigranošću i radošću.

Devica

Device su pravi majstori planiranja. Rade rado i puno i vrlo su organizovane. Odgovara im pas koji ne remeti taj njihov red i prilagođava se svakodnevici. Engleski buldog je idealan za njih. Po potrebi je temperamentan, ali nema ni ništa protiv da provede lenjo poslepodne.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...