Venera je planeta ljubavi i odnosa i u horoskopu opisuje način na koji volimo, kako primamo i dajemo ljubav, kakve partnere privlačimo u svoj život.

26. marta Venera će napustiti znak Vodolije, ući će u osetljivu i romantičnu zonu Riba i ostaće tamo do 20. aprila. Vrlo zanimljivo vreme za ljubav i odnose jer mnogo toga može biti, pa i ostati skriveno iza zavese, gurnuto pod tepih, zatureno negde iza naslonjača, piše astrolog Julijana Oremović.

Često se pod ovim tranzitom povlačimo u osamu i imamo potrebu da razmislimo šta dalje. Možda se time i štitimo od potencijalnih pretnji, a drugima šaljemo poruku – nisam dostupan, ne možeš do mene. Igramo i zakulisne igrice, lovimo u mutnom, pokušavamo da drugu stranu uvučemo u našu mrežu i zapetljamo ga u nju, tako da ne može uteći.

Češće ulazimo u tajne veze i započinjemo odnos sa zauzetom osobom. Vraćamo se u prošlost, prisećamo se bivše ljubavi, ponovo je srećemo. Neki stari kontakti bivaju opet uspostavljeni.

Privlačimo u život osobe kojima treba pomoć, koji su emocionalno izranjavani, a u nama oživljava uloga spasitelja. Žrtvujemo se prekomerno jer smatramo da će nas tako zavoleti, da će tako on/ona videti koliko smo vredni ljubavi, nezamenljivi. A zapravo nismo svesni koliko odustajemo od sebe i živimo tuđi život, zanemarujući sopstvene potrebe. Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem.

Nekad učinimo nešto i posle nas prati osećaj krivice. Nekad pobegnemo od stvarnosti, umislimo nešto, živimo u iluziji da nas on/ona ipak voli i smišljamo razna opravdanja zašto nam se ne javlja i zašto nije tu, s nama. Zaljubljeni smo, zaneseni i istovremeno slepi.

Nastavak horoskopa pročitajte na sledećoj strani...