Strelac

Ako ste u vezi:

Početak marta vam donosi prepirke i nesuglasice sa partnerom u vezi sitnica oko kojih ne možete da se usaglasite, a koje se gomilaju. Vreme je da ih počnete rešavati kako vam ne bi unele pometnju i stvarale pojačanu napetost u vezi. Potrebno vam je više zabave. Sa ulaskom Merkura u znak Ovna imaćete više ideja za izlaske i zajednička zadovoljstva. U drugoj polovini marta će biti potrebno da više pažnje posvetite zajedničkim planovima i da poboljšate komunikaciju sa partnerom. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta, pa će vam biti važno da porazgovarate o onome što već duže vreme ometa sklad između vas dvoje. Potrebno vam je više komunikacije, bliskosti i poverenja u odnosima sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Početkom marta Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam doneti poznanstvo sa osobom koja je komunikativna, zabavna i inteligentna, čime će vas najviše privući. Sastajaćete se u istom društvu i često ćete izlaziti zajedno. Otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Saznaćete da je vaša simpatije tek izašla iz duže veze i da još uvek pati za bivšim partnerom. To će otežavati da vas dvoje započnete novu vezu. Potrebno vam je strpljenje. Nešto stariji Strelci biće ispunjeni optimizmom i širiće radost i sreću. To će vam doneti susret sa osobom sa kojom ćete početi da se viđate i izlazite. Biće vam jasno da ste stvoreni jedno za drugo. Ubrzo ćete ući u vezu i uživaćete.

Jarac

Ako ste u vezi:

Potrudite se da ispunite obećanje koje ste dali voljenoj osobi u vezi renoviranja kućnih aparata i ulepšavanja vašeg zajedničkog doma. Obećali ste i da ćete izaći sa zajedničkim prijateljima na jednu zabavu ili priredbu ali to stalno odlažete pod izgovorom da ste zauzeti poslom. Krajnje je vreme da se aktivirate i posvetite više pažnje svom partneru. Venera će praviti kvadrat sa Saturnom sredinom meseca, što će dovesti do zahlađenja u vašoj emotivnoj vezi i do nesuglasica u okviru porodice. Neophodno je da se prihvatite ozbiljno svojih obaveza u porodičnom životu. To će od vas zahtevati više napora i dosta prilagođavanja ali će na kraju marta dovesti do poboljšanja odnosa sa najbližim osobama.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se dopada i koju često viđate na mestima na koja izlazite će vam pružiti šansu da joj priđete i zainteresujete je za vas. Imajte u vidu da se radi o zahtevnoj osobi sa visokim kriterijumima kada su emotivne veze u pitanju i da će vas staviti na probu. To će učiniti tako da ne primetite da vas isprobava. Ponašaće se ležerno. Ukoliko želite da se dokažete i započnete novu emotivnu vezu, stavite ovaj odnos na vrh svih vaših prioriteta. Samo tako ćete uspeti. Nešto stariji Jarčevi će biti privučeni jednom osobom koju će upoznati na poslovnom sastanku. Biće vam jasno da je otvorena da vas bolje upozna privatno. Biće vam teško da se uskladite oko obaveza. Budite uporni i strpljivi.

Vodolija

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Sunca koje vlada vašim poljem ljubavi i braka sa Neptunom na početku marta doneće vam jasne uvide u to šta je vašem partneru potrebno da bi se osećao voljenim i podržanim sa vaše strane. Potrudićete se da to pružite, što će vašem partneru prijati i uzvratiće vam prijatnim iznenađenjem. To će vam omogućiti bolji sklad u vezi i više radosti. Oko sredine marta će Sunce praviti sekstil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom, što će vas činiti prilagodljivim u odnosu na potrebe voljene osobe i optimistički raspoloženim u svemu gde se zajedno budete angažovali. Više ćete izlaziti i imaćete vremena za zabavu. Krajem meseca su moguće prolazne nesuglasice jer ćete jedno drugome nametati dominaciju.

Ako ste slobodni:

U prvoj dekadi marta Merkur pravi konjunkciju sa Venerom što vam donosi poznanstvo sa osobom koja je po nečem drugačije od većine drugih koje poznajete. Prepoznaćete u njoj nešto blisko vama. Na prvom mestu originalnost i ideje koje su ispred svog vremena. S jedne strane ćete imati otvorene razgovore o raznim temama i dobro ćete se razumeti, dok će vam s druge strane biti teško da probudite dublje emocije. Još je rano da razmišljate o vezi. Budite strpljivi. Nešto starije Vodolije imaće kratku ali uzbudljivu avanturu. Sve će se odigrati brzo na jednoj zabavi. Nakon toga ćete se videti još nekoliko puta. Saznaćete da je osoba iz drugog mesta, da je zauzeta i da se vraća. Neće želeti dalji kontakt.

Ribe

Ako ste u vezi:

Prolazne nesuglasice sa voljenom osobom imaćete na samom početku marta zbog kvadrata Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi sa Marsom. Biće potrebno da nađete način da se dogovorite oko toga šta vam je neophodno u vezi jer je postalo monotono zbog čega ste oboje napeti. Nepohodne su vam promene i nešto novo što će vas pokrenuti na akciju. Merkur će 13. marta praviti kvadrat sa Saturnom što je pojačati zahlađenje u odnosima sa voljenom osobom. Biće vam potrebno da prihvatite više odgovornosti u vašoj vezi i da izbegavate da se ponašate svojeglavo. 23. marta će Merkur krenuti retrogradno i to je znak da je potrebno da počnete da rešavate zaostale nesuglasice kako biste poboljšali vezu.

Ako ste slobodni:

Počećete razočarani da verujete kako više nema romantičnih osoba ali će vas velikom brzinom razuveriti neko koga ćete odmah prepoznati kao srodnu dušu. Najzad će vam se nakom mnogo vremena pružiti prilika da sa nekim uživate u romantičnim izlascima na mesta koja volite da posećujete. To su pozorišta, restorani, umetničke izložbe i koncerti. Na prvi pogled će vam sve delovati gotovo idealno. Ipak, pripazite i prvo dobro upoznajete potencijalnog partnera. Ne žurite. Nešto starije Ribe će nakon mnogo truda uspeti da privuku pažnju osobe u koju su zaljubljene već više meseci. Otkrićete da ste kao i obično idealizovali tu osobu. Sada će biti neophodno da prihvatite realnost i odlučite da li još uvek želite vezu.

Izvor: Luftika