Za vreme tranzita kroz deveti zodijački znak, tokom ove nedelje, Venera će obrazovati konjunkciju sa Jupiterom, a zajedno, napet aspekt sa Neptunom u Ribama.

Venera, planeta ljubavi i novca, do 3. februara će prelaziti preko Strelca, znaka putovanja i kontakata sa strancima, što će uglavnom odgovarati vazdušnim i vatrenim znacima. Za vreme tranzita kroz deveti zodijački znak, tokom ove nedelje, Venera će obrazovati konjunkciju sa Jupiterom, a zajedno, napet aspekt sa Neptunom u Ribama. "Spoj" Venere i Jupitera, planeta koje simbolizuju obilje, prosperitet ali i preterivanje u životnim zadovoljstvima, u ovom periodu biće potpomognut i Marsom iz Ovna, kao i Saturnom i Plutonom iz Jarca.

Mada mnogi misle da Venera blizu Jupitera donosi samo sreću, ljubav i novac, ipak nije tako. Ovaj aspekt uvek predstavlja upozorenje da bi trebalo da "povučemo ručnu" i razmislimo šta nam je činiti, bilo da se radi o promeni načina ishrane, konzumiranju alkoholnih pića ili raznih vrsta opijata, nepotrebnim troškovima, skupim turističkim aranžmanima, romansama sa zauzetim osobama...

To se, pre svega, odnosi na znakove u kojima je naglašen uticaj Venere (Bikove, Vage i Ribe), odnosno, Jupitera (Strelčevi, Ribe i Rakovi). Očigledno je da će predstavnici 12. zodijačkog znaka (Ribe) biti najviše na udaru raznih vrsta poroka, od alkohola, preko narkotika do paralelnih i tajnih ljubavnih veza. Tome doprinosi i izazovan aspekt (kvadrat) koji Venera i Jupiter obrazuje sa njihovim vladaocem Neptunom, planetom mašte, obmana, ljubavnog zanosa i prevara.

Budući da Venera, osim emocija i posla, simbolizuje i hranu, znači da će kod ovih znakova i apetit biti pojačan. A to, kao što znamo, neminovno vodi ka višku kilograma, posle prazničnih uživanja u raznim đakonijama, pri čemu treba imati u vidu i da smo usred sezone slava!

Šta vas još očekuje pročitajte na sledećoj strani...