Merkur je retrogradan 2019. tri puta:

5. marta - 28. marta 2019. (u znaku Riba)

8. jula (u znaku Raka) - 1. avgusta 2019. (u znaku Lava)

31. oktobra - 20. novembra 2019. (u znaku Škorpije)

Kada se Merkur tranzitno kreće retrogradno, sve se stvari događaju na pogrešan način. Neke stvari na koje se utiče uključuju gotovo sve što je povezano s dostavljanjem nečega od tačke A do tačke B.

Bilo da se radi o pošti, telefonskom pozivu nekome, prevozu, itd. Često i mi moramo da ponovimo svoje korake i da ponovimo izvornu stvar koju smo pokušali da učinimo. To može biti jednostavno – ne možete nekoga nazvati telefonom ili mu ne možete isporučiti pismo koje odlazi negde drugde i mora se ponovo dostaviti.

Prilikom kupovine, nešto se može prevideti i morate se vratiti u prodavnicu, da zamenite ili vratite proizvod. Transakcija često nije potpuna ili zadovoljavajuća prvi put i prilagođava se drugi put, piše Yearly horoscope a prenosi Atma.

Ovo može biti vrlo frustrirajuće jer utiče na različite aspekte vašeg života i vi osećate kao da gubite vreme radeći istu stvar dva puta kako bi ispala onako kako treba.

Oni koji imaju jak Merkur u svojoj natalnoj karti će osetiti učinke retrogradnog Merkura više nego iko drugi. Merkur takođe vlada našim razmišljanjem i stoga razmišljanje o našim odlukama koje donesemo dok je Merkur retrogradan, možemo kasnije potpuno promeniti.

Kao da postoji problem u procesu razmišljanja koji ometa normalan tok misli i utiče na naše razmišljanje tih nekoliko nedelja, a onda se sve vraća u normalu i možemo biti prilično iznenađeni nekim od odluka za koje smo shvatili da su neprikladne ili ne rade za naše najbolje interese.

Nije najbolje vreme da se prijavite za posao ili započnete novi posao, novi kurs, krenete na taj put, započnete novi odnos, izgradite kuću, kupite automobil, napišete tu knjigu, uđete u to nadmetanje jer će se često događati da treba da menjate pristup ili sve radite iznova, bez zagarantovanog ispravnog rezultata s čime ćete morati da se nosite kasnije.

Najbolje je odložiti sve što je od važnosti u vašem životu sve do nakon retrogradne faze Merkura, koja obično traje otprilike tri do četiri nedelje.

Nastavak horoskopa pročitajte na sledećoj strani...