Lav

Iza vas je vreme promena u romantičnim odnosima, pa sad možete mirnije da brodite dalje. Ne zamarajte se prošlošću. Šta je bilo, bilo je. Okrenite glavu napred, jer možda je na vašem putu već neka nova ljubav. Jupiter će gotovo celu godinu tranzitirati vaše prirodno 5. polje ljubavi, pa ćete verovatno dobiti priliku da nekog sretnete ili da u postojećem odnosu poboljšate stvari. Neki Lavovi i Lavice mogli bi da postanu roditelji, što će ih jako obradovati. U svojim ljubavnim temama koje će se sigurno razvijati, ove godine postoji i jedan razlog za oprez – ne sanjarite previše. Kvadrat Neptuna i Jupitera može da donese ružičasti pogled na svet i nerealne procene. Inače, Venera vam je povoljna od 8.1. do 3.2., od 21.4. do 15.5., posebno od 29.7. do 21.8. i opet od 2.11. do 26.11.

Devica

Iluzije i zablude u koje ćete povremeno upadati bistriće vam Saturn iz Jarca i Uran iz Bika. Stoga pre nego što skočite, prvo pogledajte kuda idete, da vas ne zavede sasvim neprimerena i sebična osoba. Oni u vezama verovatno će učvrstiti svoj odnos, a drugi treba da se oslanjaju na svoju sposobnost analize koja će im ovog puta dobro doći zbog pre spomenutog. Neki će dobiti mogućnost rešavanja stambenog pitanja, ali postoji opasnost da se to pokaže kao balon od sapunice. Zato ako planiraju zajednički život i „svijanje gnezda“, neka provere sve pravne zamke, petljavine, neka se posavetuju i sa stručnjakom ako treba. Za ljubav su dobri dani povoljne Venere od 4.2. do 1.3., od 16.5. do 9.6., posebno od 22.8. do 14.9. i opet od 27.11. do 20.12.

Vaga

Mir koji ste nakon dugo vremena počeli da osećate u emotivnim odnosima učvrstiće se tokom ove godine. I vi ćete postati sabraniji, bistrije gledati napred ko vam dolazi u susret, pa ćete osećati i više zadovoljstva u privatnom životu. Naročito se to odnosi na kontakte i komunikacije kojih će cele godine tokom biti znatno više nego inače, pa će i prilike za nova poznanstva biti brojnije. One Vage koje ove godine misle da započnu zajednički život sa nekim,  moraće da ulože dodatne napore koji se odnose na trud oko nekretine u kojoj bi živeli. Biće i onih koji će često putovati na kraće destinacije i tamo uživati sa zanimljivim ljudima, a tu je takođe moguća ljubav. Venera će oplemeniti vaš život od 2.3. do 26.3., od 10.6. do 3.7., posebno od 15.9. do 8.10. i opet od 21.12. do kraja godine.

Škorpija

Nakon što ste prošle godine malo osetili najavu mogućih promena (od 16.5. do jeseni) u emotivnim odnosima, ove ćete godine morati da prihvatite nov pristup istim. Nakon što 7.3. Uran konačno uđe u vama opozicioni znak Bika, tu će i ostati još 7 godina, a na vama je da se prilagodite. Biće iskušenja tipa naglih i neočekivanih istupa od druge strane, vama ne odmah dragih iznenađenja, novog načina održavanja veze, situacije koje još niste doživeli u privatnosti, a vi ćete sve to morati da rešavate i pametno razvijate. Nisu isključeni ni neočekivani romantični susreti. Podrška sporih planeta iz Ribe i Jarca učiniće da nađete nov način funkcionisanja. Venera vam je povoljna od 1.1. do 7.1., od 27.3. do 20.4., od 4.7. do 28.7., te posebno od 9.10. do 1.11.

Na sledećoj strani pročitajte za Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe...