Najveća planeta Sunčevog sistema koji neki zovu i „dobrodušni debeljko“, vratiće se nakon 12 godina kruženja po svim znacima u svoje sedište, u znak Strelca.

Prelazak Jupitera iz Škorpije u Strelca dogodiće se 9. novembra 2018. U znaku Strelca Jupiter će ostati oko godinu dana. I kao što svojim tranzitom oplemenjuje svaki znak po jednu godinu, tako će biti i ovaj put.

Ali, razlika je u tome što je Jupiter vladar Strelca i kad je kod kuće, on je jači, blistaviji, a njegov je uticaj jači.

Stoga će sva područja i teme povezane s 9. kućom koja je ekvivalent devetom znaku Strelca i kojom i kojim vlada Jupiter, biti na dobitku.

Radi se o temema uzvišenih znanja, morala, religije, filozofije, visokog obrazovanja, prava i pravednosti, dalekih putovanja, nauke, tolerancije, slobode, strane diplomatije, pozicije stranaca, svešteničkih i vrlo učenih lica.

Kako će funkcionisati ovaj tranzit kroz idućih godinu dana?

Pogledamo li pozicije ostalih sporijih planeta, odmah upada u oči da će čak dve prilično velike planete biti u svom sedištu.

Jedna je Jupiter u Strelcu, koji će otvoriti i razvijati sva pre spomenuta područja kojim vlada, a druga je Saturn u Jarcu koji će samo nastaviti sa svojim zahtevima za autentičnošću, realnošću, iskrenošću i utvrđivanjem pravog stanja stvari. Saturn neće popustiti ni milimetar u Jarcu jer je takođe vrlo jak kad je kod kuće.

Dve ovako snažne planete u svom sedištu verovatno će donositi prilike da stvari dođu na svoje mesto. Jupiter u nekom ideološkom smislu koji će tragati za pravednošću i istinom, te Saturn koji će sve to konkretizovati kroz novi način kontrole, nove upravljačke strukture, a sve građeno na pravom stanju stvari.

Od ostalih sporijih planeta važno je spomenuti Neptun u Ribama koji je također u svom sedištu!

To nije toliko konkretizujuća planeta, ali u svom sedištu takođe je vrlo moćna. Podstaknuće dalji razvoj saosećajnosti, brigu među ljudima, brigu za nemoćne, interes za skrivene stvari, razvoj intuicije, kao i alternativnih bavljenja koja sve više dobijaju na značaju.

Nastavak horoskopa pročitajte na sledećoj strani...