Nismo dobro. I to je najiskreniji odgovor koji možemo dati onima do kojih nam je stalo, a koji pitaju kako smo. Međutim, nećemo želeti mnogo o tome da pričamo. Svoje rane ližemo sami. Zarivamo kandže u kožu osobe koju volimo, samo da bi bol bila zajednička. Kao da ne umemo da prećutimo. Kao da će nas manje boleti ako povredimo one u čijim dušama smo pronašli svoj dom.

I, nije nam ovo prvi put. Prolazili smo ovim stazama i ranije. I na istim krivinama gubili smo kontrolu nad životom. I na istim klizištima borili smo se rečima. Kao da nas život nije naučio da je reč najubojitije oružje. I hvalimo se time. Dičimo se što prkosimo, što se inatimo, što smo nezahvalni jer nas je Ljubav odabrala.

Ponašamo se kao da je sve u životu sigurno. Kao da nam je ljubav obećana i kao da mi ni na šta ne možemo da utičemo. I pravimo isti grešku, ponovo. Onda kada emociju počnemo da podrazumevamo. A toliko smo kritikovali druge koji to rade.

Strasti se samo malo stišavaju jer Mars konačno ulazi u Vodoliju (od 11. septembra). Međutim, u prvim danima boravka u carstvu Vodolije, biće u egzaktnom kvadratu sa Venerom u Škorpiji. A to nije siguran teren. I ovo nije vreme da spuštamo koplja, predajemo se i odlazimo. A neće biti lako ostati, onda kada svaki trag razuma vrišti da je vreme za beg. I nećemo imati kada da vagamo ko je pametniji, ko je u pravu i da li slediti razum ili srce.

Tranzitna Venera u Škorpiji je od 9. septembra. Malo ranije nego što smo navikli na njenu posetu. I svakako da nam donosi jednu jesen pre prave jeseni. Ali važno je napomenuti da je ovo Venera u izgonu. Njeno prirodno stanište nije Škorpija. Ovo je Venera koja vlada i svojim vrlinama i svojim manama. Neko će reći uprkos njima, neko će reći baš zbog njih.

Venera u Škorpiji nije nežna, nije ljupka i nije šarmantna. Iako ume da bude onda kada se oseti sigurno pored vas. Ako vam neko sa ovom Venerom kaže nešto romantično, ako vam otvoreno iskaže emocije, ako vas spontano zagrli, cenite to. Jer nikada nećete shvatiti koliko je njoj trebalo hrabrosti da pokaže slabost prema vama.

Nastavak horoskopa pročitajte na sledećoj strani...