Saznajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Strelca, šta vas čeka na poslu, u ljubavi i kako će vas služiti zdravlje...

Ovan

Posao

Mars, vladar znaka, do 9.12. 2017. je u Vagi znaku svog pada, što je simbol slabosti kroz koje prolazite kako u sopstvenim poduhvatima, tako i u ortačkim. Planete u osmom polju ukazuju da se sada ne zadužujete, da ne uzimate kredite i pozajmice ako to nije neophodno, posebno ne tokom navedenog datuma. Obratite pažnju da neki spoljni uticaji, razne priče i ogovaranja, ne prouzrokuju probleme sa nadređenima, posebno ukoliko je nadređenih više. Planete ukazuju ukazuju na sukobe bez racionalnog razloga. Tokom čitavog perioda istaknuta je slaba pozicija Merkura, koji svojom retrogradnošću utiče na sve dogovore, što će naročito da utiče na putovanja i saradnike vezane za inostranstvo. Tokom čitavog perioda Saturn stoji na granici desetog polja da bi je prešao 20.12. 2017. i time obeležio početak novog ciklusa u vrlo komlikovanim uslovima. Može da se dogodi da karijera ide turbulentno.

Ljubav

Venera, vladar sedmog polja, tokom početka perioda odvaja se od Jupitera i ulaskom u Strelca 1.12. 2017. dolazi u sekstilni znak Marsu. To znači da su okolnosti u kojima se događaji odvijaju povoljnije i rezultati postojaniji. Presudno je to što će se u Strelcu događati retrogradnost Merkura, te će se konfuzija bez obzira na aspekte prenositi na sve oblasti života. Maksimum u odnosima Merkur i Venera imaju 15.12. 2017. kada se spajaju u konjunkciju, posle čega se Venera odvaja od Merkura, što ukazuje na trezvenije i realnije razmišljanje. Od tog datuma informacije koje utiču na vaše odnose su realnije, pa na osnovu njih možete da donesete solidne odluke koje se neće mnogo menjati ni kada se Merkur okrene. Venera je u senci Sunca, odnosno nije vidljiva u onoj meri kojoj je potrebno, kako bi sve išlo kako treba. Tokom čitavog perioda neophodno je obraćate pažnju na sitnice. Može da se dogodi da neki postupci naizgled deluju banalno, ali će se na njima zasnivati svi značajniji odnosi.

Zdravlje

Iscrpljeni ste tokom ovog perioda, potreban vam je oporavak. Ukoliko ste emotivno neraspoloženi, takvo će vam biti i zdravlje. Ovaj mesec donosi česte promene raspoloženja, što će se odraziti na problem sa stomakom, ali i na povišen krvni pritisak. Mogući su problemi sa nesanicom.

Bik

Posao

Dve bitne promene dešavaju se u nastupajućem periodu. Prva je da vaš vladar Venera menja znak, i iz sedmog polja i znaka Škorpije prelazi u osmo u znak Strelca. Koliko god gubili na snazi zbog ove promene, koliko god da se dešavanja na poslovnom planu događaju mimo vaših želja, postoje i povoljni aspekti koji donose saznanje da ćete uvek biti svesni šta se sprema. Međutim prelaskom u Strelca, Venera će tokom većeg dela perioda biti sa vašim vladarem Karijere, Saturnom, ali i sa retrogradnim Merkurom, što ukazuje na to da ste prepušteni promenama, bez mnogo uticaja. Za one sa povoljnim pozicijama signifikatora karijere u natalnoj karti, period nije zabrinjavajući, ali oni sa lošim ili turbulentnijim aspektima, proći će kroz problem koji neće biti kratkotrajan. Posebnu pometnju izazavaće ulazak Marsa u sedmo polje i znak Škorpije, 9.12. 2017. te će se odraziti na dogovore, pregovore i odnos sa kolegama i klijentima kroz povišen nivo tenzija ali i ozbiljne konflikte u nekim slučajevima.

Ljubav

Do 1.12. 2017. vaš vladar Venera okupira sedmo polje i sa Jupiterom stvara iluziju da je sve u najboljem redu. Obe planete nisu postavljene tako da stvari funkcionišu idealno, ali dok jedan slabi ulaskom pod dominaciju Sunca, drugi jača odvajanjem od njega. Iako Venera slabi, prelazi iz Škorpije u Strelca. Mana njenog prolaska je spajanje sa Merkurom tokom retrogradnosti, što mora da ostavi trag na vaše emotivne izbore i da dovede do problema u komunikaciji. Neki dogovori i zajednički planovi neće biti realizovani. Sa druge strane, ulazak Marsa u svoj domicilni znak ali i u vaše sedmo polje, donosi nemir u već problematičnu situaciju. Period posle 9.12. 2017. nije povoljan za prepravljanje dogovora, niti za promene plana, jer osim napetosti koju Mars unosi, retrogradnost Merkura je u najjačoj fazi, što situacije čini nepredvidivim i kada je naizgled sve u najboljem redu. Dani oko 15.12. 2017. su vrlo bitni, jer je tada konjunkcija Venere i Merkura, što apsektuje da će u čitavom periodu oko vas biti neko iz prošlosti.

Zdravlje

Pojačana nervoza i povećana sklonost povredama. Problem sa urinarnim traktom može da bude posledica bakterijske infekcije. Moguće su i manje smetnje sa vidom, pa ipak idite na kontrolu. Promenite način ishrane i unosite dovoljno tecnosti.

Blizanci

Posao

Taman se završi jedan problematičan period kada Jupiter, vladar vašeg desetog polja izađe iz dominacije Sunca, i učini da su neke želje nadohvat ruke. Merkur, međutim, uspori pred retrogradnost, spoji se sa Saturnom i dovede do otezanja i prolongiranja svega. Već dugo Saturn je u sedmom polju, što ukazuje na restriktivnost i smanjene mogućnosti. Na samom kraju boravka u vašem sedmom polju koje napušta 20.12. 2017., ulazi u konjunkciju sa vašim vladarem Merkurom. Na neki način ovo je finalni test izdržljivosti i poslovne zrelosti. Raznoliko će se rigidnost ovog aspekta odraziti na pojedinačne natale, ali će zadržati zajedničku osobinu smanjenih mogućnosti. Poebno je nezgodno to što se vaš vladar, Merkur, nalaziti u averziji sa vladarem desetog polja Jupiterom. Sa druge strane, posle 9.12. 2017. Jupiteru se pridružuje Mars, što uvek govori o nekim neregularnim i nelegitimnim potezima, pa su moguće spletke i tračevi na radnom mestu. Ukoliko imate privatni posao, u problemu možete da budete zbog propusta podređenih, a taj problem može da dovede do finasijskog gubitka ili neke vrste novčane kazne.

Ljubav

Retrogradnost vladara u sedmom polju, znak je krupnijih događanja vezanih za emocije i partnerstva. Prvo spajanje sa Saturnom donosi aspekt da će mnogi propadnici znaka, u zavisnosti od ličnih natala, biti u situaciji da, čak i ako nisu planirali, donesu odluku koja dovodi vezu ili odnos na ivicu opstanka. Položaj planeta ukazuje da može da se dogodi da vam se u životu pojavi nova osoba. Tokom perioda retogradnosti Merkura, male su šanse da odnos postane ozbiljniji, pa ćete biti suočeni sa izazovom. Vladar sedmog polja Jupiter, kao da se ništa ne pita, jer je u averziji sa Strelcem. Da stvari budu još komplikovanije, dolazi konjunkcija Merkura i Venere 15.12. 2017. Vaše polje partnerstva označiće i Mlad Mesec 18.12. 2017. što definitivno najavljuje nove veze. Svi pripadnici znaka koji imaju iole nestablno sedmo polje u svojoj natalnoj karti suočiće se sa promenama.

Zdravlje

Nemate vremena da se naspavate ili vas muči nesanica. Moguć je i povremen problem sa glavoboljom i krvnim pritiskom. Stomačne tegobe su prolaznog karaktera.

Rak

Posao

Položaj planeta ukazuje na probleme i u poslovnim i u privatnim odnosima. Biće tenzije na oba polja. Takva situacija traje do 9.12. 2017. kada Mars menja znak. Ovo je na neki način dobar položaj, jer probemi koji su postojali vrlo brzo prestaju da budu razlog slabih poslovnih odnosa i nemogućnosti napretka. Takođe, nestaje i napetost vezana za kuću i porodicu. Imate odrešene ruke da postignete dugo željene ciljeve. No, kako je Jupiter u Škorpiji, treba da vodite računa o odnosu koji Mars ima sa njim. Ove dve planete ukazuju na turbulentna dešavanja. Superiorne planete predstavljaju većim delom okolnosti u kojima se nešto odvija, pa budite pažljivi. Ako je poslovno rešenje promena i odlazak sa trenutog posla vodite računa gde ćete da odete. Pritom, uzmite u obzir da Saturn, koji je nosilac vrlo restriktivnih značenja, pred sam kraj perioda 20.12. 2017. ulazi u sedmo polje, što sa aspekta promene posla može da donese problem u zadnji čas. Najbolje je da poradite na alternativnim rešenjima i da ne žurite sa odlukom dok više puta ne promislite.

Ljubav

Na neki način ćete shvatiti da je odnos u kome ste drugačiji nego što zamišljate. Na različite načine će se ova spoznaja odraziti na pojedinačne natale, u skladu da time ima li ili nema planeta u sedmom polju, te kako je vladar postavljen. Saturn, vladar vašeg sedmog polja bukvalno je „na pragu“ i spaja se sa Merkurom, što može da donese dvoumljenje. Kada je Merkur retorgradan to se pojačava. Sve je moguće, planete su napeto postavljene, pa može da se dogodi da mnoge stare i potisnute stvari izbiju na površinu. Sve morate dobro da procenite pre nego što 20.12. 2017. Saturn konačno uđe u vaše sedmo polje i označi proces razdvajanja bitnog od nebitnog. Dosta toga zavisi i od ličnih natala.

Zdravlje

U prvoj polovini perioda skloni ste povredama usled zamišljenosti i nepažnje. Moguće su učestale glavobolje, mučnina ili nesanica, kao i loša krvna slika.

Na sledećoj strani pročitajte za Lava, Devicu, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jraca, Vodoliju i Ribe...