Mesec je u petak, 17. novembra u Škorpiji i u konjunkciji s Venerom i donosi mnogo strastvene, magnetske, superintenzivne energije, kaže astrolog Gregory Scott.

Merkur je u Strelcu, u sekstilu s Marsom u Vagi. "Petak je sjajan dan za ljubav, seks i romantiku", ističe britanski astrolog, upozoravajući da je energija tog dana intenzivna i da bi nekima mogla biti i preintenzivna pa im se činiti da se stvari prebrzo razvijaju, piše Lovesensa.

Zahvaljujući Merkuru i Marsu, snažna energija tog dana može se odlično iskoristiti za putovanje, društvena okupljanja i zabave s prijateljima i porodicom. Ako, dakle, emocionalne i romantične stvari budu preintenzivne za vas, ovo je dobar dan da se oraspoložite druženjem s ljudima s kojima niste u intimnoj vezi.

Suboti pečat daje mlad Mesec u Škorpiji. Budući da mena počinje u 12 i 42 h na 26. stepenu Škorpije, Mesec će u večernjim satima preći u znak Strelca. "Mlad Mesec je kad su Mesec i Sunce u konjunkciji; Mjesec je potpuno crn i privlači mnogo, mnogo različite nove energije", objašnjava G. Scott. Subota je dan s velikim potencijalom za transformaciju života i konkretne promene na temelju svojih osećaja.

U nedelju je Mars u Vagi u kvadratu s Plutonom u Jarcu, a u sekstilu s Mesecom u Strelcu. Stoga je to sjajan dan da svoje ideje i planove za budućnost iznesete drugim ljudima te od njih dobijete povratnu informaciju, nove uvide, dublje razumevanje toga šta činite; možda čujete stvari koje ste, zaneseni entuzijazmom, propustili da primetite.

Mesec u Strelcu poziva vas na delovanje, na pokret, pa ste skloni propustiti detalje koji bi se mogli pokazati važni. Bitno je da sve bude na svome mestu pre nego što krenete napred, u akciju, što možete učiniti u za to odličan dan - ponedeljak, 20. novembra. Ova je nedelja pravi dan da temeljno sagledate stvari na kojima radite i da ih po potrebi preradite, ispravite, dopunite, i to u saradnji s drugim ljudima koji će doprineti uvidima i pojedinostima koje su vama možda promakle.

Izvor: Sensa klub