Ljudi, bura na vidiku! Ili ti retrogradni Merkur opet vlada. I to u periodu od 4. do 25. oktobra, a to znači sledeće: komunikacija u prekidu, i to ne samo u prijateljskim, rodbinskim, već i partnerskim odnosima. Kao da nas neko vuče nazad, igra se sa nama, tumači pogrešno sve naše stavove, poglede. Jednom rečju: bura.

A šta to znači za vezu? Pa najgori mogući scenario je pojava ljubomore, sabotaža, sarkastično bockanje, toplo-hladno. Ali to ne mora i vama da se desi. Dovoljno je da ispratite sledećih nekoliko smernica i vasa veza će biti zaštićena od potencijalnih rizika koje retro Merkur može da izazove.

Nikako da vam padne na pamet da budete “samo prijatelj” sa bivšim

Retrogradni Merkur je poznat pokretač prošlosti, prošlih veza.  Obožava da “kopa” po prošlosti pa samim tim i po prohujalim ljubavima. Videćete kako odjednom u roku od jednog dana susrećete bivše na ulici, svirci, žurci. Ok, pozdravite ih. Popričajte ali nikako nemojte da pomislite “e, pa prošlo je 3 godine od kada smo Miloš i ja raskinuli, možda sada možemo da budemo prijatelji”. Kakvi bre prijatelji. Awkard i za vas, i za vašeg dečka. Udaljite se bar 3 km od te ideje.

Očistite svoju istoriju pretraživanja

Retrogradni Merkur ume da poremti i internet pa tako da vam zagubi neke poruke, pošalje pogrešnoj osobi, prikaže nešto što ne želite, ali i podstakne vas da pošaljete neku glupost ili da krenete u detektivsko špijuniranje određenih osoba jer vam je prosto tako došlo. Zato biste trebali da obratite pažnju na to šta pišete, kome šta šaljete. Takođe, brišite istoriju ukoliko ne želite da vaše surfovanje ispliva na površinu.  A ako u njegovoj istoriji pronađete da je guglovao ime svoje bivše, nemojte da poludite. Udahnite duboko, to Merkur radi.

Nemojte da paničite

Da, retrogradni Merkur ume da nama i dragim ljudima oko nas da neke lude ideje. Na primer, vaš dečko može da u jednom trenu odluči da treba da da otkaz i ode na Tajland ili u Kanadu i pokuša tamo da nađe posao. Nemojte u startu da počnete da ludite i vičete.  A nikako da već tražite novog dečka. Ovog vašeg će proči bubice, samo da Merkur ode.

Dirty dopisivanje sačuvajte za Novembar

Ok, poželeli ste da svom dragom pošaljete fotku na kojoj ste obučeni u seksi kombinezon ili ste kompletno naked. Hm. Da li je MMS pouzdan saučesnik? Nikakooo. Setite se. To je digital world, a on je u rasulu koliko i mi tokom retro Merkura. Shut down, da se ne bi desio totalni breakdown.    

Izbegavajte flert sa drugima ako ste na pravom putu da pronađete onog pravog

Već ste peti put bili na sastanku sa gospodinom Savršenim i sve je divnoooo, ali vi još uvek sumnjate i istražujete druge mogućnosti pa pozivate jednog drugog na piće, držeći prvog na stand by opciji. Wroong. Odnosno, teško da ćete to sakriti, jer retrogradni Merkur ima tendenciju da otkrije sve vaše tajne, zavrzlame. Ne kažemo da treba da se udate za prvog, samo da ga ne vučete za nos. Ako je sve ok, dajte mu šansu, ili ne, ali duple priče izbegavajte.

Budite saosećajni u seksu

Da se ne lažemo, za vreme vladavine retrogradnog Merkura, kada je komunikacija down, moraćete da čitate između redova više nego uobičajno. I seks će imati male turbulencije. Možda on neće moći, možda se vama neće dati. Šta god da je. Imajte razumevanja za partnera i njegove želje. Strpite se malo do 25og.

Ne izazivajte

Baš za vreme retrogradnog vi biste sa dragim da putujete? Božee! Ok, ako baš morate, birajte mesta koja znače i vama i njemu. Neka za koja vas vežu uspomene, nostalgija. Uplatite vikend u gradu u kom ste se verili, ili u mestu koje ste posetili na  samom startu veze ili otidnite na koncert benda koji oboje obožavate. Nikako nemojte da idete na neka nepoznata, divlja mesta gde u rasponu od 20km nemate ništa. 

Zapamtite, vi ste Cosmo devojka

A Cosmo devojka ne može da doživi kolaps za vreme retrogradnog Merkura, no waay. Merkur može malo da vas poljulja, da čak izazove da popričate sa partnerom o nekim problemima koje ste oboje prećutali. Dovoljno je da uključite svoj šarm, osećaj za diplomatiju, iskrenost i pobedićete Merkur!