Ovan sigurno neće blagonaklono prihvatiti bilo koju varijantu ostavljanja na čekanju, jer njihova impulsivnost i karakter jednostavno ne mogu shvatiti da je bilo šta važnije od onog što oni rade, stoga "Pričekaj ..." ne treba koristiti u razgovoru s njima.

Bik ne voli hvalisavce, jer sam nije takav, a ako se još radi o nekome ko za hvalisanje nema pokrića, to prihvataju kao da im je neko mahnuo crvenom krpom ispred nosa. Nervoza raste i eksplozija se bliži sa svakom novom reči.

Blizanci puno govore i očekuju od okoline da to shvati i prihvati. Stoga, zamoliti Blizanca da zaćuti je otprilike isto kao da ste istovarili sve psovke koje znate na njega, pa pokušajte da budete malo taktičniji.

Rak ne voli kad im se neko gura u posao i pritom je nasrtljiv, jer bez obzira na činjenicu da im sujeta nije jaka, svejedno će im tako nešto zasmetati, gotovo isto kao kada pokušavate da im menjate planove koje su oni napravili.

Lav jeste sujetan, to valjda svi znaju, pa reći da bi nešto bolje stajalo nekom drugom predstavlja najgoru moguću uvredu za njih. Ako ne možete pohvaliti njihov izgled, bolje vam je da nište ne govorite jer svaka loša primedba može izazvati velike probleme.

Devica će poludeti na svaku gramatičku grešku kod sagovornika, a to se odnosi i na govor u dijalektu. Šta ćete, takve su, pedantne i organizovane, pa ih može lako pogoditi i kad neko odbije samo da ih sasluša.

Vaga je svojeglava, a muzika im je sve u životu, pa kad oni puste svoju omiljenu pesmu, najgora moguća stvar je zamoliti ih da to stišaju.

Škorpija svoju impulsivnost najbolje pokazuje kad se nađe suočena s ultimatumima - nema šanse da vam prođe, pa makar oni uništili svet. Uz to, sve što bi moglo ukazati na to da su zamenljive loše im pada na ... karakter.

Strelac može slušati tri dana bez prestanka ako treba, ali ne one koji se žale i misle da je ceo svet protiv njih. Pasivan pristup životu diže im pritisak u nebesa, tako da se nemojte obraćati Strelcu ako vam treba rame za plakanje.

Jarac može da istrpi svašta, ali kad spomenete njegov novčanik i mogućnost pozajmljivanja, tu je priči kraj. Njih pozajmljivanje novca jednostavno izjeda iznutra, nemojte ni pokušavati, lakše ćete dobiti novac od neprijatelja nego od njih.

Vodolija u principu ne razmišlja puno o tome šta drugi ljudi misle o njemu, ali i njih može da zaboli kad im kažete da je neka njihova ideja glupa. Još će gore reagpvati kad im kažete da nešto ne razumeju.

Ribe su osetljive dušice i svaka loša reč o njima ih izuzetno pogađa, pa nije pametan potez svratiti na kafu i započeti razgovor uvodom tipa ’Znaš li šta sam čula da pričaju o tebi’ ... To će ih potpuno dotući, a loše podnose komentare da ne mogu nešto da urade ili nauče.

Izvor: metro-portal