Lik Samante je najkontroverzniji u ovoj legendarnoj seriji. Ipak, dala nam je mudre savete o seksu, koje i dan danas treba da imamo u vidu. Serija “Seks i grad” nastala je 6. juna, sada već daleke, 1998. godine. Protagonisti su četiri žene, drugarice: Samanta, Šarlot, Keri i Miranda. One žive u Njujorku i pokušavaju da se ostvare kao samostalne i slobodne žene u gradu u kome nije nimalo lako održati ljubavne odnose.

Ako je Keri Njujork, Samanta je seks. Ona je simbolizovala liberalnu ženu, veoma uspešnu u poslu i bez emotivnog kajanja. Takva je Samanta. Seks je njena religija. U filmu “Seks i grad 2”, videli smo, čak, kako baca kondome na muslimane, koji su se drznuli da dovode u pitanje njenu seksualnu slobodu. Kao zvanična seks ikona serije, Samanta Džouns se pretvorila, u model liberalne žene, koja koristi seks u svoju korist, kako bi dobila ono što želi.

Sa svojom ulogom zrele žene, koja je samouverena i bez inhibicija, Samanta je pokazala da se ženska seksualnost ne završava u menopauzi, podsetila nas je da se najpikantnije seksualne fantazije nalaze tamo dokle doseže naša mašta, obrisala je mnoge seksualne tabue, u nekoliko nezaboravnih dijaloga. Pored nje smo naučili da najbolji prijatelj žene može da bude dildo, da ženska ejakulacija nije fantazija, da treba da se posvetimo tome da upoznamo svoje telo kako bismo osetile zadovoljstvo, da je najvažnija stvar na svetu ljubav prema sebi i da savršen muškarac, naravno, ne postoji.

Ove vredne lekcije i dan danas važe, iako je prošlo više od 20 god. od početka emitovanja serije, a filozofija Samante Džouns je i dalje potpuno očuvana, i u 21. veku. Podsetićemo se koje su to važne lekcije kojima nas je naučila Samanta, jedan od najharizmatičnijih likova u seriji, koja se i dalje gleda.

Na sledećoj strani pročitajte 5 saveta o seksu Samante Džouns...