Stranica Pornhub imala je u 2018. godini 33 miliona gledalaca, što znači otprilike 92 miliona poseta stranice dnevno. Vreme je da prestanemo da poričemo da svi gledamo porniće i počnemo da se informišemo kako možemo svoje navike da učinimo etičnijim.

Da li ste znali da Pornhub i slične stranice koje omogućavaju ,,besplatan‘‘ seks sadržaj zapravo objavljuju piratski sadržaj, na koji nemaju prava, kao ni dozvolu glumaca ili reditelja?

Još jedna negativna strana mejnstrim pornografske industrije je njena anonimnost. Kada kliknete na neki video ne postoji način da saznate ko su glumci, ko je reditelj, da li su svi bili plaćeni za posao koji su odradili, kao ni da li su dobrovoljno učestvovali u svim scenama.

Dakle, ako želite da se smatrate feministkinjom (ili feministom) i gledate porniće, morate početi da ih plaćate.

Platite sadržaj koji gledate

Sećate se onih reklama protiv piratskog sadržaja u kojima vam je ozbiljan glas govorio ,,Ne biste ukrali televizor?‘‘ pre nego što bi vas obavestio da je skidanje piratskog sadržaja takođe krađa? Isto tako, ako biste platili hamburger manje od 200 dinara, mogli biste da očekujete prilično loš obrok, zar ne? Zašto onda mislite da je s pornićima drugačije?

Nastavak na sledećoj strani...