Vremenska prognoza i te kako utiče na naš seksualni život, a naučno je dokazano da su šanse za seksom veće tokom zimskih meseci. Evo i zašto:

Muškarcima su žene privlačnije zimi

Jedno istraživanje napravljeno u Poljskoj došlo je do zaključka da muškarci tokom hladnijih meseci žene smatraju privlačnijima nego tokom letnjih. Razlog je sasvim logičan - žene se zimi oblače slojevito, zbog čega muškarci puno bolje reagiraju na malo kože koju uspeju da vide. Leti je sve puno opuštenije i razgolićenije pa je i interes nešto manji.

Muškarci su uzbuđeniji

Još jedna promena vezana za godišnja doba - istraživanja pokazuju da je zbog promena u načinu spavanja i vremenskih uslova količina testosterona kod muškaraca najviša u decembru. Testosteron određuje i poriv za seksom.

Svi smo depresivniji

Naša tela tokom meseci s manje sunca proizvode manje serotonina, zbog čega smo zimi puno depresivniji. Samim time, skloniji smo i traženju nekoga ko će nas učiniti srećnijim.

Toplota tela je poželjna

Ako ste od onih toplokrvnih sa dobrom cirkulacijom, za vas je letnji seks pakao. Brzo se pregrejete i to ne u dobrom smislu. Zimi nemate tih problema i zato je uživanje veće.

Izvor: index.hr / cosmopolitan.rs